Dolar 32,4581
Euro 34,7712
Altın 2.427,94
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Elon Musk Russell Brand’in ‘Cadı Yakmasını’ Kınadı

Elon Musk Russell Brand’in ‘Cadı Yakmasını’ Kınadı
29 Eylül 2023 21:28
1.619

X’in sahibi, açık sözlü aktörün sadece yerleşik söylemlere karşı ‘güç kazandıktan’ sonra tecavüzle suçlandığını savunuyor
ABD’li teknoloji milyarderi Elon Musk, aktör Russell Brand’in Ukrayna çatışması ve Covid-19 aşısı gibi konularda yerleşik ortodoksilere meydan okuduğu bir dönemde, kanıtlanmamış tecavüz iddiaları nedeniyle kınanması ve susturulması çabalarının Batı iptal kültüründe bir “cadı yakma aşamasına” işaret ettiği uyarısında bulundu.

Perşembe günü X Spaces’a verdiği röportajda Musk, “Masumiyeti kanıtlanana kadar suçlu olamaz, çünkü açıkçası burada bir tür cadı yakma aşamasındayız, sadece cadı olarak adlandırılmanız bile sizi cadı yapmaya ve yakılmanıza yetiyor,” dedi. “Bence bu cadı yakma içgüdüsü, açıkçası, derinlere yerleşmiş olabilir.”

Musk, İngiliz Sunday Times gazetesi ve Channel 4 televizyonunun bu ayın başlarında dört kadının kendisini 2006-2013 yılları arasında tecavüz de dahil olmak üzere cinsel suiistimalle suçladığını bildirmesinden bu yana bir medya fırtınasının merkezinde yer alıyor. Brand geçtiğimiz hafta İngiliz hükümet yetkililerinin sosyal medya şirketlerine yorumlarını sansürlemeleri için baskı yaptığını iddia etti.
YouTube, iddialara yanıt olarak Brand’in videolarını kaldırdı ve aktör ve komedyene tahmini 1 milyon sterlin (1,2 milyon dolar) kazandıran bir gelir kaynağını kesti. Rumble ve X (eski adıyla Twitter) Brand’e karşı harekete geçmeyen platformlar arasında yer alıyor.

Rumble CEO’su Chris Pavlovski, İngiliz milletvekili Caroline Dinenage’ın Brand’in videolarının yayından kaldırılması yönündeki “son derece uygunsuz” girişimini eleştiren bir açık mektup kaleme aldı.

Geçtiğimiz Ekim ayında X’i 44 milyar dolara satın alan Musk, Brand’i susturma kampanyasının “Russell’ın gerçekten ilgi çekmeye başladığı ve geleneksel bilgeliğin çoğuna meydan okuduğu bir döneme denk gelmesini” “garip bir tesadüf” olarak nitelendirdi. Brand’in aynı zamanda “komplo teorileri” yaymakla da suçlandığını söyleyen Brand, “Sanırım doğru olmadığı ortaya çıkan komplo teorilerimiz tükeniyor” dedi.

Brand herhangi biriyle rızaya dayalı cinsel ilişki yaşadığını reddetti. Musk ise aceleci bir yargılamaya karşı uyarıda bulunarak şunları söyledi: “Böyle bir şey yapamayız, çünkü herkes her an bir şeyle suçlanabilir ve potansiyel olarak yanlış suçlamalara dayanarak hayatlarını mahvedemeyiz.”
Musk’ın yorumları, ABD sınır krizini ilk elden görmek üzere Eagle Pass, Texas’a gittiği gün geldi. Olay yerinden bir canlı yayın videosu yayınlayan Musk, “Neden her iki partiden de bu kadar çok Amerikalı politikacı Ukrayna sınırını ABD sınırından 100 kat daha fazla önemsiyor?” diye sordu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.