Dolar 32,4520
Euro 34,7348
Altın 2.440,26
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

Elon Musk, Twitter’da Toplu İşten Çıkarmaların Cuma Günü Başlayacağını Duyurdu

Elon Musk, Twitter’da Toplu İşten Çıkarmaların Cuma Günü Başlayacağını Duyurdu
4 Kasım 2022 10:47
159

E-posta yoluyla yapılacak olan küçülme, yeni Twitter CEO’sunun personelin %50’sini azaltacağı tahmin edildiğinden geliyor.

Şirket Perşembe günü personele gönderdiği bir e-postada, Elon Musk’ın Cuma günü Twitter’da toplu işten çıkarmalara başlayacağını ve sosyal medya platformunun işgücünü keskin bir şekilde azaltacağını söyledi.

E-postada, “Twitter’ı sağlıklı bir yola sokma çabasıyla, küresel iş gücümüzü azaltmak için zorlu bir süreçten Cuma günü geçeceğiz” dedi. New York Times ve Washington Post işten çıkarmalar hakkında haber yaptı ve dahili e-postayı alıntıladı .

Bildiride, tüm çalışanların Cuma günü bir e-posta alacağı belirtildi. İşine devam edecek olanlar iş hesaplarına bir e-posta, işten çıkarılanlar ise kişisel e-postalarına bir bildirim alacak. Çalışanlara “gizli şirket bilgilerini” sosyal medyada veya basında açıklamamaları hatırlatıldı.

General Mills’e ait tahıl markaları bir mağazada görülüyor
General Mills, Musk’ın devralınması marka çıkışını tetikledikçe Twitter reklamlarını durdurdu
Devamını oku
İşten çıkarmalar, Musk’ın 44 milyar dolara satın aldığı şirketin başına geçmesinden sadece birkaç gün sonra Twitter’ın işgücünün %50’sini keseceği tahmin edildiğinde geldi. Bir düzenleyici dosyalamaya göre 2021’in sonunda şirketin 7.000’den fazla çalışanı olduğu için bu, binlerce işin kaybedilmesi anlamına gelebilir .

Twitter, çalışanlara gönderilen e-postada, “her çalışanın, Twitter sistemlerinin ve müşteri verilerinin güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için” ofislerinin geçici olarak kapatılacağını ve tüm rozet erişiminin askıya alınacağını söyledi .

Musk, CEO, Parag Agrawal, finans şefi Ned Segal ve hukuk işleri ve politika şefi Vijaya Gadde dahil olmak üzere, şirketin kontrolünü ele geçirdikten hemen sonra birkaç üst düzey Twitter yöneticisini işten çıkardı.

Musk’ın iş kesintileri, şirketi 44 milyar dolara satın aldıktan sonra kârlı hale getirmek için daha geniş bir çabanın parçası olarak geldi ve bunun “fazla ödeme” oluşturduğunu kabul etti. Anlaşmayı tamamlamak için Musk, şu anda geri ödeme baskısı ile karşı karşıya olduğu yaklaşık 13 milyar dolarlık kendi fonu ve kredilerinin bir kombinasyonunu ortaya koydu.

Perşembe günü Musk, Twitter ekiplerini bulut hizmetleri ve sunucular için finansmanı azaltarak yıllık altyapı maliyetlerinde 1 milyar dolar tasarruf sağlamaya yönlendirdi. “Doğrulanmış” rozetler için ücret alma planı ve birkaç platformu tek bir platformda birleştirecek bir “her şey uygulaması” yaratma planı da dahil olmak üzere Twitter’da kâr elde etmek için bir dizi fikir ortaya attı .

Washington Post, dahili bir kaynağa atıfta bulunarak, bekleyen işten çıkarmaların, pazarlama, ürün, mühendislik, hukuk, güven ve güvenlikte kesintilerle şirketi geniş ölçüde etkilemesinin beklendiğini söyledi.

Yanlış bilgilendirme ve medeni haklar savunucuları uzmanları, ABD’deki ara seçimlerden sadece birkaç gün önce Twitter personelinin kesilmesinin ciddi sonuçlara yol açabileceği konusunda uyardılar, çünkü platform zaten içerik denetimi ile mücadele etti ve artık daha az kaynağa sahip olacak.

Tech Oversight Project’in yönetici direktörü Sacha Haworth, “Paul Pelosi’ye yapılan korkunç saldırıyla, sosyal medya komplo teorilerinin gerçek dünyada şiddete nasıl yol açabileceğine daha yeni tanık olduk, ancak Musk bu süreçte tehlikeli bir şekilde hızla ilerliyor” dedi.

Twitter çalışanları , çoğu işyerinde #OneTeam hashtag’ini kullanan işten çıkarmalar baş gösterirken Perşembe günü platformda birbirleriyle destek mesajları paylaştı .

Perşembe akşamından Cuma sabahına kadar, Twitter çalışanları işten atılma hakkında tweet atmaya başladı – bazıları iş e-postalarına, dizüstü bilgisayarlarına veya şirketin dahili iletişim uygulaması Slack’e kilitlenerek öğrendiklerini söyledi.

Az önce Twitter e-postama ve Slack’e erişimimi kaybettim. Bunların hepsi gerçek dışı. #LoveWhereYouWorked #OneTeam
— Morgan Bell  (@livelovegeek) 4 Kasım 2022

OneTeam sonsuza kadar. Hepinizi çok sevdim,” diye tweet attı Kıdemli topluluk yöneticisi Simon Balmain. “Böyle bitmesi çok üzücü.”

“Bir kalp aynı anda hem dolu hem de kırık olabilir mi?” şirketin kapsayıcılık, çeşitlilik, eşitlik ve erişilebilirlik başkanı James Loduca, Twitter biyografisinden Twitter referanslarını kaldırmadan önce bir tweet attı.

Ayaklanma sadece Twitter’ın ABD operasyonlarıyla sınırlı değildi. Avustralya’da, şirketin yerel pazarlama müdürü de Cuma günü “güle güle Twitter, bir gezinti oldu” tweetini attı.

Musk’ın Twitter’ı satın alıp almayacağına dair kaotik destan, çalışanların sürüler halinde istifa etmesiyle birlikte, işyeri moralinin aylardır acı çektiği bildiriliyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.