Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Elon Musk’ın Serveti 20 Milyar USD Azaldı

Elon Musk’ın Serveti 20 Milyar USD Azaldı
22 Temmuz 2023 23:33
1.749

Tesla hisselerinin Perşembe günü çarpıcı bir şekilde düşmesiyle geldi…

Bloomberg’in haberine göre, Elon Musk’ın serveti, Tesla’nın hisselerinin şirketin karlarında düşüş korkusuyla en kötü düşüşünü yaşamasının ardından Perşembe günü 20,3 milyar dolar düştü.

Tesla, Perşembe günü New York’taki işlem saatlerinde hisse başına %9,7 düşüşle 262,90 dolara geriledi ve 20 Nisan’dan bu yana en sert düşüşü kaydetti. Şirketin CEO’su Musk’ın Çarşamba günü yaptığı açıklamada, faiz oranları yükselmeye devam ederse Tesla’nın fiyatları düşürmeye devam etmesi gerekeceğini açıklamasının ardından geldi.

Musk’ın net değeri, Bloomberg’in Milyarderler Endeksi’ne göre, listedeki dünyanın en zengin insanları arasında şimdiye kadarki yedinci en büyük düşüşte 234.4 milyar dolara düştü.

Bu, dünyanın en zengin iki insanı arasındaki servet farkını daha da daralttı – Musk ve lüks mal üreticisi LVMH’nin başkanı Bernard Arnault.

Bununla birlikte, çöküşten sonra bile, Musk’ın serveti hala Arnault’nunkini yaklaşık 33 milyar dolar aşıyor.

Haziran ayında Musk, Arnault’yu geçti ve Paris’te listelenen LVMH’deki hisselerin% 2.6 düşmesinin ardından dünyanın en zengin kişisi oldu. Tesla’nın CEO’su ve lüks mallar kralı, bu yıl Bloomberg Milyarderler Endeksi’nde en üst sırada yer aldı.

Musk, kişisel servetini doğrudan EV üretim firmasının değerine bağlayan tüm Tesla hisselerinin yaklaşık% 13’üne sahip. Ayrıca servetini Space Exploration Technologies ve Twitter’daki holdinglerden elde ediyor.

Net değeri, Tesla’daki hisselerin bugüne kadar% 118 artmasının ardından, bu yıl Çarşamba gününe kadar yaklaşık 250 milyar dolar artarak 136 milyar doların üzerine çıktı.

Milyarder Arnault, Louis Vuitton, Moët & Chandon ve Hennessy’nin ana şirketi LVMH’nin yanı sıra Givenchy, Christian Dior, Bulgari ve Sephora gibi markaların hisselerinin 39’te %201 değer kazanmasının ardından bu yıl 2,26 milyar dolara yükselen net değerine 2023 milyar dolar ekledi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.