Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 17°C

En İyi Askeri Drone Operatörleri Oyunculardır

En İyi Askeri Drone Operatörleri Oyunculardır
20 Mayıs 2023 23:33
3.077

Uzman, video oyun deneyimine sahip acemilerin daha hızlı öğrenme ve İHA’ları daha iyi uçurma eğiliminde olduğunu iddia etti…

Rusya’nın Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde (DPR) görev yapan bir eğitmen gazetecilere verdiği demeçte, bilgisayar oyunları oynama deneyimi olan gönüllüler ve seferber edilmiş askerlerin karmaşık dronları çalıştırmayı öğrenmede en usta olduklarını kanıtladılar.

Çağrı işareti ‘Cross’ olan eğitmen, oyuncuların, operatöre cihazı bir monitör aracılığıyla kontrol etmek için kullanılabilecek gerçek zamanlı bir video akışı sağlayan Birinci Şahıs Görüşü (FPV) dronlarında ustalaşmada özellikle iyi ilerleme kaydettiğini söyledi.

Cross’un RIA Novosti tarafından aktarıldığına göre , “Oyuncular daha iyi ‘uçuyor’, bu bir gerçek.” Bir FPV drone’u uçurmanın kavramlarını anlaması yaklaşık iki hafta sürse de, oyuncuların bunu sadece bir günde öğrenebileceğini belirtti.

Eğitmen, “İki hafta içinde zaten ‘yetişkinler gibi uçuyorlardı’ dedi.“ Eğitimsiz biri hemen çok iyi ‘uçmaya’ başladığında, her zaman ‘daha önce bir yere uçtun mu?’ diye sorarım. ‘Hayır, sadece joystick kullanarak bilgisayar oyunları oynadım’ diye yanıt veriyorlar.”

Cross, gazetecilere, oyuncuların sosyal reklamcılık yoluyla işe alınması durumunda askerlik hizmeti için faydalı olabileceklerine ve bu geçmişe sahip çok daha fazla gönüllünün çekilebileceğine ikna olduğunu söyledi.

“İnsanları sözleşmeli hizmete kaydolmaya çağıran afişlerimiz ve videolarımız zaten var. Aynı şeyi oyuncular için de yapmalıyız,” diye önerdi eğitmen.

Geçen hafta, eski DPR güvenlik bakanı Andrey Pinchuk da Ukrayna ordusunun her türden simülatör video oyunu oynamış gençleri “ateşle aradığını” bildirdi. İyi bir denge duygusuna sahip olarak görülüyorlar ve modern FPV kamikaze dronlarını çalıştırmada en etkili olanlar olarak görülüyorlar.

“Geleneksel uzmanların bu cihazlarla ne yapacaklarını hiç anlamadıklarını” ve gerekli beceriler olmadan dronların işe yaramaz olduğunu ve depolarda öylece oturduklarını belirtti.

Pinchuk ayrıca, drone operatörlerini düzgün bir şekilde eğitmek için özel eğitim alanlarının gerekli olduğunu ve Ukrayna’nın şu anda çok sayıda İHA pilotunu hızlı bir şekilde hazırlamak için ne kapasiteye ne de yeterli uzmana sahip olduğunu öne sürdü.

Eski bakan, “Yeterli uzman yok, çünkü bu bilimde ve askeri işlerde yeni bir kelime” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.