Dolar 32,3229
Euro 35,1696
Altın 2.240,70
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 12°C
Az Bulutlu
Samsun
12°C
Az Bulutlu
Çar 8°C
Per 12°C
Cum 11°C
Cts 13°C

Enkaz Altından Yardım Çığlıkları

Enkaz Altından Yardım Çığlıkları
6 Şubat 2023 09:20
304

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da çok sayıda kenti vuran depremde enkaz altından yardım çığlıkları geliyor. Enkaz altındakiler cep telefonlarıyla sosyal medyadan adreslerini yazıp kendilerine uzatılacak bir el bekliyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 şehri vuran 7.4 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 76 kişi öldü, 440 kişi yaralandı ve yüzlerce bina yıkıldı. Çok sayıda vatandaş enkaz altında kaldı. Bir tarafta cep telefonlarıyla yakınlarına ulaşmaya çalışan enkaz altındakiler, bir taraftan da sosyal medyaya bağlanarak yardım çağrısında bulunuyor.

Haluk Levent bu vatandaşlardan birinin çağrısını sosyal medyada paylaştı. Aysel Yeral adlı vatandaş, enkaz altından fotoğrafını paylaşarak “Beni kurtarın” notuyla yardım istedi. Haluk Levent mesajında, “Sevgili Aysel! Şarjını muhafaza et. Ahbap yolda” dedi.

gsdggdgds Life Haber Ajansı

Abla tavan üzerimizde’
Twitter’da #enkazaltındayım etiketi en çok paylaşılan mesaj oldu. Hatay’da Defne Saadet Otel Yanı’ndaki yıkılan binada bir kadın enkaz altından ablasına gönderdiği görüntülü mesajda, “Abla bak tavan üzerimizde, zor durumdayız” diyerek yardım istedi.

Enkaz altındaki kardeşlere seslendi
Pazarcık’ta deprem nedeniyle bazı binalar yıkıldı. Yıkılan bir binanın çevresinde bekleyen bir vatandaş, enkaz altında kurtarılmayı bekleyen kardeşlere seslenerek, moral vermeye çalıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.