Dolar 32,5102
Euro 34,8761
Altın 2.440,50
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 17°C
Cum 19°C

Erdoğan: “Enflasyonla Mücadelede Kararlıyız”

Erdoğan: “Enflasyonla Mücadelede Kararlıyız”
16 Nisan 2024 21:45
1.495

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, enflasyonun ücretli kesimde yol açtığı sıkıntıları yakından bildiklerini belirterek, “Bu konuda tavrımız palyatif tedbirlerle günü kurtarmak yerine, enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışını sağlamaktır” dedi.

Erdoğan, toplantıda ayrıca Ramazan Bayramı’nın manevi iklimini en güzel şekilde yaşadıklarını ifade ederek, kamu-özel iş birliğiyle hayata geçirilen projelerin hem vatandaşların yaşamını kolaylaştırdığını hem de ülke ekonomisine katkı sağladığını vurguladı.

Antalya’da meydana gelen teleferik faciasıyla ilgili de konuşan Erdoğan, 174 kişinin mahsur kaldığı kabinlerden tamamının kurtarıldığını ve kurtarma çalışmalarında görev alanlara teşekkür etti. Ayrıca, yaşanan facia ile ilgili sorumluların yargı önüne çıkarılacağını ve benzer acıların tekrar yaşanmaması için tedbirlerin yoğunlaştırılacağını söyledi.

Seçimlerin huzur içinde gerçekleştiğini ve demokrasinin kazandığına dikkat çeken Erdoğan, Türkiye’nin demokrasi mücadelesinde önemli bir aşama kaydettiğini belirtti. Parlamentoya geri dönüş tartışmalarının kapatıldığını ve mevcut sistemin iyileştirilmesine odaklanacaklarını ifade etti.

Ekonomi, güvenlik, deprem, terörle mücadele gibi acil sorunlara odaklandıklarını belirten Erdoğan, Orta Vadeli Program’ın olumlu etkilerini görmeye başladıklarını ve enflasyonla mücadelede kararlı olduklarını vurguladı.

Dış politikada takip ettikleri dengeli ve ilkeli siyasetle bölgenin istikrar adası olma vasfını koruduklarını belirten Erdoğan, İsrail’in provokatif adımlarını kınadı ve Gazze’deki zulmün durmasını istedi.

Son olarak, savunma sanayisindeki başarılarından bahseden Erdoğan, Türkiye’nin tam bağımsız savunma sanayiine ulaşana kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.