Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Yağmurlu
Samsun
16°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C

Erdoğan ve Sudani Ortak Basın Toplantısı Düzenledi

Erdoğan ve Sudani Ortak Basın Toplantısı Düzenledi
22 Nisan 2024 21:33
1.123

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es Sudani, gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından bir basın toplantısı düzenledi. İki lider, Bağdat’taki Hükûmet Sarayı’nda gerçekleşen görüşmenin sonucunda 26 iş birliği anlaşmasına imza attı.

Erdoğan, Irak ile ilişkilerin derinleşmesi gerektiğini vurgulayarak, stratejik çerçeve anlaşması ve su alanında iş birliği çerçeve anlaşması gibi belgelerin, gelecekteki iş birliğinin temelini oluşturacağını belirtti. İki ülke arasında imzalanan anlaşmalar arasında güvenlik, terörle mücadele, ekonomi, ticaret, enerji, ulaştırma, çevre, sağlık, eğitim gibi çeşitli alanlarda teknik müzakerelerin sürdürülmesini ve takibini sağlayacak ortak daimi komitelerin kurulması da yer alıyor.

Erdoğan, Filistin’deki insanlık dramına da değinerek, Türkiye’nin Filistin’e verdiği destek ve bölgedeki barış sürecine katkı sağlama çabalarının önemine vurgu yaptı. İki lider, bölgesel istikrarın sağlanması ve ekonomik kalkınmanın desteklenmesi için karşılıklı iş birliği ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Irak Başbakanı Sudani ise Türkiye’nin Irak’la ilişkilerini dostluk, kardeşlik ve komşuluk hukuku çerçevesinde ele aldığını vurgulayarak, imzalanan anlaşmaların her iki ülkenin de ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

İmza törenine, Türkiye ve Iraklı bakanlar ile yetkililer katıldı. İmzalanan anlaşmaların, Türkiye-Irak ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası teşkil edeceği belirtiliyor. İki ülke arasındaki iş birliği ve dostluk ilişkilerinin daha da güçleneceği ifade ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.