Dolar 32,2137
Euro 35,1221
Altın 2.467,87
BİST 10.163,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Erdoğan, Yapıcıoğlu Görüşmesi

Erdoğan, Yapıcıoğlu Görüşmesi
13 Aralık 2023 18:50
1.091

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart 2024’te düzenlenecek mahalli idareler seçimleri kapsamında belediye başkan adaylarını belirlemek için mesaisini Ankara’da sürdürüyor.

Erdoğan, dün parti genel merkezinde Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile bir araya gelmişti.

Cumhurbaşkanı, bugün de Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu partisinin Genel Merkez’inde kabul etti.

Basına kapalı kabul yaklaşık 1 saat sürdü.

“Temaslar için karşılıklı heyet oluşturuldu”

Yapıcıoğlu, görüşmenin ardından parti genel merkezinden ayrılırken yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin yerel seçimlere ilişkin olduğunu söyledi.

Prensip olarak Cumhur İttifakı’nın devam etmesi yönünde bir talep ve irade uyuşması olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, “Arkadaşlarımız önümüzdeki günlerde detayları çalışacaklar. Detaylar belli olduktan sonra icap ederse kamuoyuna yeni bir açıklama yaparız.” diye konuştu.

Yapıcıoğlu, “Görüşmede yerel seçimlerde işbirliği için bir il telaffuz edildi mi?” sorusu üzerine, detayları zamanı gelince paylaşacaklarını söyledi.

Görüşmeler için heyet oluşturulup oluşturulmadığı sorulan Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

“Sayın Efkan Ala başkanlığında AK Parti heyeti olacak. Bizde Genel Başkanvekilimiz İshak Sağlam başkanlığında heyet olacak. Üçer kişilik heyetler, bu çalışmaları yapacaklar. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde bir sonuca ulaşmak için gayret edecekler.”

Yapıcıoğlu, “İlk görüşme ne zaman yapılacak?” sorusuna, “Muhtemelen, yarın ya da cuma günü olur.” yanıtını verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.