Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 18°C

Ermenistan’dan “Savaş Çıkar” Uyarısı

Ermenistan’dan “Savaş Çıkar” Uyarısı
22 Mart 2024 22:55
880

Ermenistan ile Azerbaycan arasında barış görüşmelerinin artık sonuna gelinmişken Karabağ dışında bulunan bazı köyler hala Ermenistan işgali altında.

Köyleri ziyaret eden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, “hemen boşaltmazsak hafta sonu savaş çıkar” diye uyardı.

“Meşru olarak bizim olanı elde etmek için, meşru olarak bizim olmayanı vermeye hazır olmalıyız.”

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan böyle uyardı. Bizim olmayan diyerek bahsettiği, Birleşmiş Milletler’in onayıyla Azerbaycan toprağı kabul edilen 8 köyün boşaltılmasını istedi.

Israr edersek hafta sonu savaş çıkar dedi.

“Savaşın başlamasına izin vermemeliyiz. Ermenistan’ın bu bölgelerindeki sınırların sınırlandırılmasına karar vermemizin nedeni de budur. Ve bunu sadece Ermenistan Cumhuriyeti için değil, aynı zamanda bu köylerin güvenliğini sağlamak için özellikle Voskepar, Kirants için de yapıyoruz.”

Ermenistan işgali altında bulunan Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı köylerinin şartsız olarak geri verilmesine sınır müzakerelerinde karar verilmişti.

Söz konusu köyler Azerbaycan’ın Gazah iline bağlı olup, 1990-1992 yılları arasında Ermenistan’ın saldırıları sonucunda işgal edilmişti. Paşinyan da bunu onayladı.

“Düzenleme şu şekildedir: Ermenistan ve Azerbaycan, 1991 yılında Alma-Ata Deklarasyonu’na dayanarak birbirlerinin toprak bütünlüğünü tanımaktadır. Gerçekte, uygun yaklaşım 1991’deki haritalara bağlı kalmaktır.”

Öte yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise konuyla ilgili olumlu konuştu. Aliyev, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmesinde İnanıyorum ve ümit ediyorum ki Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması konusunda bir sonuç elde edilecektir ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.