Dolar 32,3679
Euro 34,9483
Altın 2.325,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 22°C

Evim Yuvan Olsun Kampanyasına Depremzede Olarak Başvurmak İçin…

Evim Yuvan Olsun Kampanyasına Depremzede Olarak Başvurmak İçin…
23 Şubat 2023 21:55
308

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak için www.evimyuvanolsun.org platformu geliştirilmiştir. Kampanyanın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için projeye Valilikler ve Kaymakamlıklar da dahil edilerek Bakanlığımız Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından projenin yazılım altyapısı geliştirilmiş ve kurulmuştur. Uygulama, kendi imkanlarıyla afet bölgesinden ayrılan vatandaşlarımızın da bulundukları ilden kampanyadan faydalanabilecekleri şekilde geliştirilmiştir.

1- GÖNÜLLÜ BAŞVURU SÜRECİ:
Depremzede vatandaşlarımızın en az 3 ay süreyle ücretsiz veya uygun kira bedelleriyle konaklayabilecekleri evlerini kullanıma sunan gönüllüler, ev bilgilerini evim yuvan olsun uygulaması üzerinden beyan etmektedirler. Gönüllülerin başvuruları www.evimyuvanolsun.org internet sitesi üzerinden yayımlanan; Sahibinden, HepsiEmlak, Emlakjet ve Zingat gibi uygulamalardan toplanabildiği gibi ayrıca 112’yi arayarak Acil Çağrı Merkezlerinde de alınabilmektedir. Uygulamalardan toplanan konutlara ilişkin başvurular web servis entegrasyonları ile Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğümüzde toplanmaktadır. Ayrıca KPS servisi üzerinden kimlik bilgilerinin doğrulaması gerçekleştirilmektedir.

2- DEPREMZEDE BAŞVURU SÜRECİ:
Depremzede vatandaşlarımız ise depremzede.icisleri.gov.tr internet sitesi üzerinden veya yine www.evimyuvanolsun.org adresinden ve deprem bölgesinde yer alan Valiliklerin internet sitelerinden başvurularını yapabilmektedirler. Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğümüzde tek bir havuzda bütün başvurular toplanmaktadır.

3- YERLEŞTİRME SÜRECİ:
Sistemde kayıtlı ev bilgileri Valilikler ve Kaymakamlıklarca belirlenen ekipler tarafından yerinde kontrol edilmektedir. Bu kapsamda Valilikler ve Kaymakamlıkların belirlediği 1930 personele sistemde gerekli yetkilendirilmeler yapılmış olup, uygulamayla ilgili eğitimler verilmiştir. Böylece beyan edilen evin oturmaya elverişli olup olmadığı kontrol edilerek sistemimizde de onaylanmış olacaktır.

Sonrasında ise oturmaya elverişli olduğu onaylanan evlere depremzede vatandaşlarımızın bilgilerine göre Valilik ve Kaymakamlık personeli tarafından, depremzedeler ve gönüllü ev sahibi arasında İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan “Ödünç Sözleşmesi” imzalanmak suretiyle yerleştirme sağlanmaktadır. Uygun kira bedelli evlere ise AFAD Afetzedelere Kira Yardımı Bağış Hesaplarından Kaymakamlıklarca kira bedelleri alınıp ev sahibine ödenmek suretiyle yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Ayrıca bu evlerdeki su, elektrik ve doğalgaz faturaları depremzedelerin kaldığı süre boyunca Valiliklerce veya Kaymakamlıklarca ödenecektir.

Eşleştirilen depremzedelerimiz evlerine yerleştikten sonra web servisle AYDES Barınma Modülüne depremzedelerin yerleşme bilgileri iletilecektir. Tüm bu veriler iş zekâsı araçları ile raporlanabilmektedir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.