Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 22°C

F-35’imi Gören Var mı? ABD Kazadan Sonra Savaş Uçağını Arıyor

F-35’imi Gören Var mı? ABD Kazadan Sonra Savaş Uçağını Arıyor
18 Eylül 2023 23:31
1.249

ABD ordusu Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Pazar günü Güney Carolina’daki bir hava üssü yakınlarında meydana gelen bir kazanın ardından hala bir F-35 savaş uçağını aradığını söyledi ve yerini tespit etmek için halktan yardım istedi.

Charleston Ortak Üssünden yapılan açıklamada, F-35B Lightning II jetinin pilotunun uçaktan güvenli bir şekilde fırladığı belirtildi.

Üs, eskiden Twitter olarak bilinen X üzerinden yaptığı açıklamada “Kurtarma ekiplerimizin F-35’in yerini tespit etmesine yardımcı olabilecek herhangi bir bilgiye sahipseniz, lütfen 843-963-3600 numaralı telefondan Üs Savunma Operasyonları Merkezini arayın” dedi.

Üreticisi Lockheed Martin’e (LMT.N) göre savaş uçağının başlıca avantajları radarla takip edilmesinin neredeyse imkansız olması ve gelişmiş sensörler ve diğer ekipmanlarla donatılmış olmasıdır.

Jetin bilinen son konumuna dayanarak üs, arama çalışmalarının üssün kuzeyinde Moultrie Gölü ve Marion Gölü çevresinde yoğunlaştığını söyledi. Bu durum uçağın suya düşmüş olabileceğine işaret ediyor olabilir ki bu da yerini tespit etmeyi zorlaştıracaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.