Dolar 32,5518
Euro 34,8868
Altın 2.430,33
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Az Bulutlu
Samsun
29°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 19°C

FBI, GTA 6 Sızıntılarının Peşine Düştü: Microsoft, Samsung ve NVIDIA da Kurbanlar Arasında…

FBI, GTA 6 Sızıntılarının Peşine Düştü: Microsoft, Samsung ve NVIDIA da Kurbanlar Arasında…
20 Eylül 2022 22:36
155

Geçtiğimiz hafta hacklenen Uber’in paylaştığı açıklamaya göre aynı hacker, Rockstar’ın hacklenmesinden de sorumlu olabilir. FBI, hem Rockstar hem de Uber’in hacklenmesinden sorumlu olan bu kişinin peşine düşerken, tüm oklar yeniden Lapsus$ grubunu işaret ediyor.

Geçtiğimiz hafta sonu oyun tarihinin en önemli sızıntılarından birisi meydana geldi. Rockstar Games’in halen geliştirmekte olduğu yeni GTA oyunundan oynanış videoları sızdırıldı. Fakat bu olay, tüm dünyada siber güvenlik konusunda da sorun olduğunu tekrar ortaya koydu.

Son olarak Uber ve Rockstar sızıntılarıyla birlikte bugün son derece önemli yeni bir gelişme daha yaşandı. Uber, paylaştığı açıklamasında Rockstar sızıntısından da kendilerini hackleyen meşhur ‘Lapsus$’ hacker grubunun sorumlu olabileceğini gösteren ifadelere yer verdi. Bununla birlikte önemli bir detaya da yer verildi.

FBI, hacker grubuna karşı harekete geçti:

3fb8fd9541a2a56e6ed20d515149bc7032a61c72 Life Haber Ajansı

Uber tarafından paylaşılan açıklamaya göre kendilerini hackleyen hacker, Rockstar Games’in hacklenmesinden de sorumlu tutuluyor. Üstelik bu hackerın Lapsus$ grubuna üye olduğu bildirildi.  Bu şu anda kesinliği olmayan bir bilgi olsa da, FBI’ın hacker grubuna karşı harekete geçmiş olduğu şu sözlerle bildirildi:

“Hafta sonu, aynı grubun video oyunu yapımcısı Rockstar Games’i ihlal ettiğine dair raporlar da var. Bu konuda FBI ve ABD Adalet Bakanlığı ile yakın koordinasyon içindeyiz ve çabalarını desteklemeye devam edeceğiz.”

07jqTEM1z4XCONqCfoXsV06 1 Life Haber Ajansı

Lapsus$ hacker grubu nedir? Lideri sadece 16 yaşında bir genç!

  • NVIDIA’nın kaynak kodlarının sızdırılması, çalışan bilgilerinin ele geçirilmesi.
  • Microsoft’un 37 GB boyutunda kaynak kodlarının sızdırılması.
  • Samsung şirket verilerinin ve Galaxy telefonların kaynak kodlarının sızdırılması.
  • Ubisoft’ta şirket içi siber güvenlik vakası.
  • Cisco’dan 55 GB veri çalınması.
  • Globant’tan 70 GB veri çalınması.
  • T-Mobile sistemlerine erişim.
2022 03 24 image 29 Life Haber Ajansı

Tüm bu dev sızıntılara yol açan hacker grubu, bir özelliğiyle daha da ön plana çıkıyor: On milyonlarca dolar zarara yol açan grubun liderinin sadece 16 yaşında olan bir genç olduğu düşünülüyor. Londra polisi, rakip hackerlardan elde edilen bilgilerle yaşları 16- 21 arasında değişen toplam 7 genci tutuklamıştı. 16 yaşındaki gencin gerçekten de lider olup olmadığı bilgisi paylaşılmamıştı.

Tüm bunların yanında çocuğun babası, o dönem BBC’ye konuşarak çocuğunun kendisine hackerlık ve hacklemek konusunda hiçbir bilgi sunmadığını, fakat bilgisayarlar konusunda oldukça iyi olduğunu ve bilgisayarda fazla vakit geçirdiğini aktarmıştı. Paylaşılan diğer bilgiler arasında çocuğun otistik olduğu ve Londra’da özel bir okulda eğitim gördüğü de yer alıyordu. Hacker, internette genellikle ‘White’ ya da ‘Breachbase’ takma adlarıyla anılıyor.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.