Dolar 32,5254
Euro 34,7981
Altın 2.427,98
BİST 9.719,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C

FBI’ın En Çok Aranan Kadını Saklandığı Yerden Sinyal Gönderiyor

FBI’ın En Çok Aranan Kadını Saklandığı Yerden Sinyal Gönderiyor
22 Ocak 2023 19:42
132

Yıllarca süren sessizliğin ardından, kripto para dolandırıcısı olduğu iddia edilen Ruja Ignatova, Londra’daki lüks dairesini satışa çıkardı…

ABD tarafından yatırımcıları 4 milyar dolardan fazla dolandırmakla suçlanan Ruja Ignatova, geçtiğimiz günlerde Londra’da satışa sunulan lüks bir mülke adını ekledi. Yasal dosyalama, Alman vatandaşının beş yıldan fazla bir süre önce iz bırakmadan ortadan kaybolmasından bu yana ilk yaşam belirtisidir.

iNews’in Perşembe günü bildirdiğine göre, Ignatova’yı temsil eden avukatlar geçen hafta dört yatak odalı daireye hak iddia etti. Mülk daha önce Guernsey’de kayıtlı isimsiz bir şirkete kayıtlıydı, ancak 2021’de BBC muhabirleri tarafından Ignatova’ya ait olduğu keşfedildi.

Daire geçen hafta 11 milyon £ (13.6 milyon $) fiyatla satışa sunuldu ve Knight Frank müzayede evi tarafından “etkileyici dört yatak odalı bir çatı katı” olarak tanımlandı. Ancak, Birleşik Krallık’taki birden fazla emlak web sitesine göre, Pazar günü itibariyle satıştan çekildiği anlaşılıyor.

Medyada ‘Cryptoqueen’ olarak bilinen Ignatova, alıcıların daha sonra gerçek parayla bozduramayacaklarını keşfedecekleri değersiz jetonlar satan bir saadet zinciri olan OneCoin’in kurucusudur. FBI’a göre , yatırımcılara daha fazla yatırımcı işe almaları halinde ekstra token sözü verildi ve piramit planı, şirketi “kurbanları 4 milyar dolardan fazla dolandırana” kadar büyüdü.

Yatırımcılar sabırsızlanırken ve uzun zamandır vaat edilen bir takas hizmeti henüz gerçekleşmemişken, Ekim 2017’de Lizbon’da bir konuşma planladı ve bu konuşma sırasında onlara tokenlerini nihayet ne zaman satabileceklerini söyleme sözü verdi. Ignatova hiç ortaya çıkmadı ve FBI, bilinen son hareketinin, doğduğu yer olan Bulgaristan’dan o ay Yunanistan’ın başkenti Atina’ya giden bir uçuşu yakalamak olduğunu belirtiyor.

Bir New York mahkemesi, Ekim 2017’de Ignatova için tutuklama emri çıkardı ve 2018’de elektronik dolandırıcılık, kara para aklama, menkul kıymetler dolandırıcılığı ve komplo ile suçlandı. Şu anda FBI’ın en çok aranan on kaçak listesindeki tek kadın ve teşkilat, onun tutuklanmasına yol açacak bilgiler için 100.000 dolarlık bir ödül teklif ediyor.

Onecoin destanıyla ilgili bir podcast’e ev sahipliği yapan Jamie Bartlett, iNews’e verdiği demeçte, Ignatova’nın daire üzerindeki iddiasının “hikayedeki en ilginç gelişmelerden biri” olduğunu söyledi. “Hala hayatta olduğunu gösteriyor ve oralarda bir yerlerde son zamanlarda nerede olduğuna dair hayati ipuçları içeren belgeler var.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.