Dolar 32,5681
Euro 35,0219
Altın 2.427,05
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 17°C

FIFA, Zelensky’nin Dünya Kupası Talebini Reddetti

FIFA, Zelensky’nin Dünya Kupası Talebini Reddetti
16 Aralık 2022 21:54
277

Ukraynalı liderin Pazar günkü gösteriden önce bir video mesajı paylaşmak istediği bildirildi…

CNN’e göre, dünya futbolunun yönetim organı FIFA, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky’nin Pazar günü Katar’da oynanacak Dünya Kupası finali öncesinde video bağlantısı yoluyla katılma talebini geri çevirdi.

Zelensky’nin, son şampiyon Fransa ile Arjantin arasında Lusail Stadyumu’nda dünya çapında yüz milyonlarca kişinin izleyeceği maç öncesinde “dünya barışı” mesajı paylaşmayı teklif ettiği söyleniyor.

CNN , savunmanın FIFA tarafından reddedildiğini ve Zelensky’nin ofisinin “olumsuz yanıta şaşırdığını” bildirdi.

Açıkça küçümsenmesine rağmen FIFA ve Ukrayna arasındaki görüşmelerin devam ettiği söyleniyor ve mesajın canlı mı yoksa önceden kaydedilmiş mi olduğu belli değil.

FIFA, Katar’daki turnuva boyunca futbolu ihlal eden siyaset meselesini ele almak zorunda kaldı.

Başlama vuruşundan önce, birkaç Avrupa takımı, kaptanlarının LGBT haklarını ve diğer amaçları desteklemek için ‘One Love’ kolluklarını takacaklarına söz verdiler.

Turnuva için “ayrımcılık yok” ve “futbol dünyayı birleştiriyor” da dahil olmak üzere kendi mesaj dizisini açıklayan FIFA’nın yaptırım tehdidi altında geri adım atmak zorunda kaldılar .

FIFA , turnuva öncesinde 32 rakip ülkeye hitaben yazdığı bir mektupta Katar’daki takımları “futbola odaklanmaya” çağırdı.

Ukrayna’nın tanıtım talebi, Zelensky ve ofisinin Rusya ile çatışmanın ortasında davalarına dikkat çekmek için ne kadar ileri gittikleri göz önüne alındığında, belki de şaşırtıcı değil.

Ukraynalı lider, ABD’deki Grammy Ödülleri gibi etkinliklere görüntülü konuşmalar bile yaptı.

Sportif açıdan Zelensky, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) başkanı Thomas Bach ile bu yılın başlarında Kiev’de bir araya geldi ve bu hafta onunla tekrar bir telefon görüşmesi paylaştı.

FIFA’nın siyaseti futbolun dışında tutma konusundaki bariz duruşu, Şubat ayının sonundan bu yana yürürlükte olan tüm Rus takımlarına müsabakalarından getirilen bir yasağa rağmen geliyor.

Yaptırımlar, Rus takımını Katar’daki Dünya Kupası’na katılma şansından mahrum etti.

Turnuvanın arifesinde, FIFA başkanı Gianni Infantino, Rusya ve Ukrayna’yı “Dünya Kupası süresince bir aylık geçici ateşkes veya en azından bazı insani yardımların uygulanmasını” düşünmeye çağırmak için bir G20 zirvesine de katıldı. barışa giden ilk adım olarak diyaloğun yeniden başlamasına yol açabilecek koridorlar veya herhangi bir şey.”

Rusya, 2018’deki FIFA Dünya Kupası’nın son edisyonunun başarılı ev sahibi oldu ve bu, Moskova’da Infantino ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de dahil olmak üzere ileri gelenlerin katıldığı finalle sonuçlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.