Dolar 32,3943
Euro 34,7768
Altın 2.395,34
BİST 10.238,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Filistin Lideri Biden’ın Telefonunu Reddetti

Filistin Lideri Biden’ın Telefonunu Reddetti
20 Ekim 2023 23:13
1.272

Mahmud Abbas’ın Gazze’de bir hastanenin bombalanmasının ardından ABD’nin görüşme talebini reddettiği bildirildi…

İsrail devlet medyasının Cuma günü bildirdiğine göre Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkanı Joe Biden’ın Çarşamba günü İsrail’e yaptığı ziyaret sırasında kendisiyle bir telefon görüşmesi yapmayı reddetti.

Kan haber ajansı, Batı Şeria’daki Filistinli bir kaynağa dayanarak, Biden’ın ekibinin liderler arasında bir görüşme ayarlamaya çalıştığını ancak Abbas’ın bu talebi reddettiğini söyledi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre Biden ve Abbas Cumartesi günü telefonda görüştü ve ABD Başkanı “Filistin halkına acilen ihtiyaç duyulan insani yardımı ulaştırma” çabalarını destekleme sözü verdi.

İki lider Çarşamba günü Ürdün’de Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ve Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bir araya gelecekti. Ancak zirve, önceki gece Gazze’deki el-Ahli Arap Hastanesi’nde meydana gelen ölümcül patlamanın ardından Ürdün tarafı tarafından iptal edildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yaklaşık 500 kişinin öldüğünü iddia ettiği patlamayla ilgili olarak İsrailliler ve Filistinliler birbirlerini suçladı. Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ise Filistinlilerin yanında yer alarak İsrail’i “iğrenç bir savaş suçu” işleyerek hastaneye saldırmakla suçladı.

Zirve iptal edilince Biden Çarşamba gününü İsrail’de geçirdi ve burada İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun hastanenin Filistinlilerin attığı bir roketle vurulduğu iddiasını açıkça destekledi.

Mısır, devam eden savaşı ele almak üzere Cumartesi günü Kahire’de bir zirveye ev sahipliği yapacak. Abbas’ın yanı sıra çok sayıda Körfez ve Avrupa lideri ile AB’den temsilcilerin de katılması bekleniyor. Amerikalı ve İsrailli yetkililer toplantıya katılmayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.