Dolar 32,4165
Euro 34,5964
Altın 2.383,13
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 18°C

Fransa Ayaklanmasında Rekor Tutuklama

Fransa Ayaklanmasında Rekor Tutuklama
30 Haziran 2023 12:08
1.772

Yerel basında çıkan haberlere göre, ülke genelinde yaygın ayaklanmaların yaşandığı üst üste üçüncü gecede 400’den fazla kişi gözaltına alındı…

Fransa’da, ölümcül bir polis ateşinin yol açtığı ayaklanmaların üçüncü gecesinde 400’den fazla kişi gözaltına alındı, birkaç haber kuruluşu, İçişleri Bakanlığı’ndaki kaynaklara dayanarak bildirdi.

Cuma gününün erken saatlerinde gelen haberlere göre, 421’si Paris bölgesinde olmak üzere toplam 242 tutuklama yapıldı. Le Figaro gazetesi, gözaltına alınanların çoğunun 14 ila 18 yaşları arasında olduğunu söyledi.

Le Figaro’nun bir kaynağı, “Rekor sayıda tutuklama, bakanın valilere ve kolluk kuvvetlerine verdiği kesin emirleri yansıtıyor” dedi.

Raporlar, 5.000 ek polis memurunun yanı sıra ağır silahlı taktik birimler ve zırhlı araçların, Salı akşamı Paris’in batı banliyösü Nanterre’de patlak veren ve o zamandan beri diğer şehirlere yayılan şiddetli protestoları ve ayaklanmaları bastırmak için konuşlandırılmasının ardından geldi.

BFM TV, Paris Polis Valiliği’ne atıfta bulunarak, 6.200 “sorun çıkaran” da dahil olmak üzere yaklaşık 1.000 kişinin yalnızca Nanterre’deki protestolara katıldığını bildirdi.

İnsanlar başlangıçta Nahel M. olarak tanımlanan 17 yaşındaki bir adamın bir trafik durağı sırasında bir memur tarafından öldürülmesinin ardından öfkelerini dile getirmek için sokaklara döküldüler. Barışçıl gösteriler hızla şiddete dönüştü, isyancılar arabaları yaktı, havai fişek attı ve polise Molotof kokteylleri attı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, genç adamın vurulmasını kınadı. Ateş eden memur cinayetle suçlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.