Dolar 32,4770
Euro 34,9370
Altın 2.435,95
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Az Bulutlu
Samsun
22°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 18°C

Fransa Parasetamol Satışlarını Sınırladı

Fransa Parasetamol Satışlarını Sınırladı
4 Ocak 2023 20:43
266

Çin kendi tedariğini tüketirken, Paris ağrı kesicinin çevrimiçi satın alımını bir aylığına askıya aldı…

Fransa, çarşamba günü birkaç aydır arz sıkıntısı çeken parasetamolün internet üzerinden satışının yasaklandığını duyurdu. Şubat ayına kadar sürecek olan yasak, Çin’in Covid-19 vakalarındaki artış nedeniyle ilacın ihracatını kısıtlamasının ardından geldi.

Karar, hükümetin resmi gazetesinde yayımlandı. Özellikle çocuklara yönelik parasetamol ürünlerinde parasetamol bazlı ilaçlardaki gerilimin altı aydan uzun süredir devam ettiğini belirtiyor . Ayrıca kararname, Çin’deki sağlık durumu etrafındaki belirsizliklerin kıtlığı ağırlaştırabileceğini belirtiyor.

Sonuç olarak, en yaygın olarak Fransa’da Doliprane markası altında satılan parasetamol, yalnızca 1 Şubat’a kadar mağazalarda bulunabilecek.

Pekin katı ‘sıfır Kovid’ politikalarını gevşettikten sonra Çin şu anda bir koronavirüs enfeksiyonu dalgasıyla boğuşuyor. 8 Ocak’tan itibaren ülke, pozitif bir testin ardından hastaların tecrit edilmesini zorunlu kılmayacak ve uluslararası sınırlarını yeniden açacak. Le Monde’un bildirdiğine göre , enfeksiyonlardaki bu artış Çin’de parasetamol akışını körükledi ve hükümeti ihracatını kısıtlamaya sevk etti.

Çin’deki koronavirüs vakaları, önlemlerin Aralık ayı başlarında ilk kez gevşetilmesinden bu yana yavaşlarken, ABD, AB, İngiltere ve diğer bazı ülkeler, yeni bir salgın dalgası riskini gerekçe göstererek Çin’den gelen yolculara test ve karantina gereksinimleri uyguladı. enfeksiyonlar. Pekin bu gereklilikleri orantısız ve politik olarak nitelendirdi.

Parasetamol, yetersiz tedarik edilen tek ilaç değildir. İnsülin ve amoksisilin gibi antibiyotikler de hem Fransa’da hem de dünyada kıt hale geliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.