Site icon Life Haber Ajansı

Fransa Parasetamol Satışlarını Sınırladı

63b5a48d203027705966efb3 Life Haber Ajansı

Çin kendi tedariğini tüketirken, Paris ağrı kesicinin çevrimiçi satın alımını bir aylığına askıya aldı…

Fransa, çarşamba günü birkaç aydır arz sıkıntısı çeken parasetamolün internet üzerinden satışının yasaklandığını duyurdu. Şubat ayına kadar sürecek olan yasak, Çin’in Covid-19 vakalarındaki artış nedeniyle ilacın ihracatını kısıtlamasının ardından geldi.

Karar, hükümetin resmi gazetesinde yayımlandı. Özellikle çocuklara yönelik parasetamol ürünlerinde parasetamol bazlı ilaçlardaki gerilimin altı aydan uzun süredir devam ettiğini belirtiyor . Ayrıca kararname, Çin’deki sağlık durumu etrafındaki belirsizliklerin kıtlığı ağırlaştırabileceğini belirtiyor.

Sonuç olarak, en yaygın olarak Fransa’da Doliprane markası altında satılan parasetamol, yalnızca 1 Şubat’a kadar mağazalarda bulunabilecek.

Pekin katı ‘sıfır Kovid’ politikalarını gevşettikten sonra Çin şu anda bir koronavirüs enfeksiyonu dalgasıyla boğuşuyor. 8 Ocak’tan itibaren ülke, pozitif bir testin ardından hastaların tecrit edilmesini zorunlu kılmayacak ve uluslararası sınırlarını yeniden açacak. Le Monde’un bildirdiğine göre , enfeksiyonlardaki bu artış Çin’de parasetamol akışını körükledi ve hükümeti ihracatını kısıtlamaya sevk etti.

Çin’deki koronavirüs vakaları, önlemlerin Aralık ayı başlarında ilk kez gevşetilmesinden bu yana yavaşlarken, ABD, AB, İngiltere ve diğer bazı ülkeler, yeni bir salgın dalgası riskini gerekçe göstererek Çin’den gelen yolculara test ve karantina gereksinimleri uyguladı. enfeksiyonlar. Pekin bu gereklilikleri orantısız ve politik olarak nitelendirdi.

Parasetamol, yetersiz tedarik edilen tek ilaç değildir. İnsülin ve amoksisilin gibi antibiyotikler de hem Fransa’da hem de dünyada kıt hale geliyor.

Exit mobile version