Dolar 32,3296
Euro 35,0275
Altın 2.282,64
BİST 8.974,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 21°C
Paz 20°C
Pts 25°C

Fransızların Beslediği Yılan Kendilerini Sokmaya Başladı

Fransızların Beslediği Yılan Kendilerini Sokmaya Başladı
25 Aralık 2022 21:41
137

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar: “Fransızların Beslediği Yılan Kendilerini Sokmaya Başladı. Herkes Artık Bu Terör Örgütünün Gerçek Yüzünü Görmelidir”

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Suriye sınır hattındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerini sürdürüyor.

Bakan Akar beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile 2’nci Ordu Taktik Komuta Yerinde inceleme ve denetlemelerinin ardından Bakan Yardımcıları Alpaslan Kavaklıoğlu, Şuay Alpay, Muhsin Dere, sınır hattı ve yurt dışındaki birliklerin komutanları, Kuvvet Komutanlıkları Harekât Merkezlerinin katılımıyla düzenlenen video konferans toplantısında faaliyetlere ve sahadaki son duruma ilişkin bilgi aldı, talimatlar verdi.

Savunma ve güvenlik konularında değerlendirmelerde bulunan Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılı harekâtlarıyla Türkiye’nin güneyinde kurulmak istenen terör koridorunu parçaladığını belirtti. Bakan Akar, “Hâlâ bu tehlike var mı? Var. Böyle bir amaç var mı? Var. Buna karşı da mücadelemizi sürdürecek, yapılması gereken ne varsa yapacağız. Hiç kimse bizden sınırımızın dibinde yuvalanan terör unsurlarına müsamaha göstermemizi beklemesin. TSK, ülkemizin ve asil milletimizin güvenliği için uygun yer ve zamanda gerekli her türlü tedbiri bugüne kadar almıştır, alacaktır.” diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye ve Irak başta olmak üzere tüm komşuların toprak bütünlüğüne, egemenlik haklarına saygılı olduğunu aktaran Bakan Akar, tek hedeflerinin teröristler olduğunu vurguladı.

Suriye’nin doğusundaki Deyrizor’da terör örgütü PKK/YPG üyelerinin tecavüz ettikleri iki kadını öldürmesinin ardından bölgedeki aşiret temsilcilerinin tepki gösterdiği olaya da değinen Bakan Akar, şunları söyledi:

“Müttefiklerimiz, diğer bazı devletler çeşitli gerekçelerle terör örgütü PKK/YPG ile iş birliğini sürdürüyorlar. Suriyeli aşiretler bir araya gelerek, gücü ancak zavallı ve korumasız kadınlara yeten PKK/YPG’li teröristlere tepki gösterdiler ve bölgeyi terk etmelerini istediler. Bu lanet terör örgütüne destek verenleri, yardım edenleri açık ve net olarak ısrarla uyardık. Bunların hepsinin ve daha fazlasının olabileceğini hep söyledik. Bu alçaklarla, teröristlerle iş birliği yapılır mı? Bir teröristle başka bir teröristin üzerine gidilir mi? Bu konudaki temaslarımızı sürdürüyor, müttefiklerimize yanlışlarını söylüyoruz. Bu tavırlarından pişman olacaklarını değerlendiriyoruz.”

Terör örgütü yanlılarının Fransa’nın başkenti Paris’teki saldırılarına da değinen Bakan Akar, “Teröristlere yardım etmenin, destek vermenin ne kadar sıkıntılı olduğunu gördüler. Bunun bir benzeri buradan çok uzakta oldu. Nerede oldu? Paris’te oldu. Fransızların beslediği yılan kendilerini sokmaya başladı. Herkes artık bu terör örgütünün gerçek yüzünü görmelidir.” dedi.

AZERBAYCAN ALEYHİNDEKİ AÇIKLAMALARA TEPKİ

Bakan Akar, bazı ülkelerin Azerbaycan aleyhindeki söylemlerine ilişkin de “Azerbaycan-Ermenistan meselesinde her zaman olduğu gibi yine objektif ve tarafsız olmaktan çok uzak açıklamalar yapılıyor. Oysa 30 yıla yakın süren Karabağ meselesinin çözümü noktasında ne ülkeler ne de çözüm misyonuyla hareket eden uluslararası kuruluşların sesini duymamıştık. Bu nedenle şimdi olur olmaz görüşlerini ifade edenlere soruyoruz, bugüne kadar aklınız neredeydi?” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Bakan Akar sözlerinin sonunda şehitlere rahmet, gazilere şifa dileklerini ileterek zorlu arazi ve hava koşullarında görevlerinin başındaki Mehmetçiğe başarı dileklerinde bulundu. Yurt içi ve sınır ötesinde; karada, denizde ve havada tüm faaliyetlerde gösterdikleri başarılarından dolayı Mehmetçiği kutlayan Akar, yeni yılda kendilerine sağlık ve esenlik içinde kazasız, belasız görevler diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.