Dolar 32,3848
Euro 35,0513
Altın 2.326,23
BİST 9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 21°C

FTX patlaması başka bir kripto kurbanını iddia ediyor

FTX patlaması başka bir kripto kurbanını iddia ediyor
28 Kasım 2022 21:48
131

BlockFi, büyük kripto para borsasının çöküşünün ardından en son zayiat oldu.

Önde gelen kripto para birimi borç veren ve finansal hizmetler şirketi BlockFi, Pazartesi günü Bölüm 11 iflas koruması için başvurdu ve büyük kripto borsası FTX’in çöküşünden etkilenen sektördeki en son şirket oldu.

New Jersey Bölgesi için ABD İflas Mahkemesi’ne yapılan dosyada şirket, 1 milyar dolar ile 10 milyar dolar arasında değişen borçları ve varlıkları olan 100.000’den fazla alacaklısı olduğunu söyledi.

BlockFi’nin mali danışmanı olarak hizmet veren Berkeley Research Group’tan Mark Renzi , “BlockFi, tüm müşteriler ve diğer paydaşlar için en iyi sonucu elde eden şeffaf bir süreci dört gözle bekliyor” dedi.

Haziran ayında, artık feshedilmiş FTX kripto borsası, şirkete 400 milyon dolarlık bir kredi limiti sağlamayı kabul etti. BlockFi’nin CEO’su Zac Prince daha sonra kredinin “bilançomuzu daha da güçlendiren sermayeye erişim” sağlayacağını söyledi. Anlaşma, FTX’e BlockFi satın alma seçeneği verdi.

Anlaşma aynı zamanda BlockFi’nin, müşteri fonlarının yanlış kullanıldığı ve rakip borsa Binance tarafından terk edilen satın alma planlarıyla ilgili bir dizi açıklamanın ardından bu ay kendisi de iflas başvurusunda bulunan FTX ile finansal olarak karıştığı anlamına geliyordu. Borsanın çökmesinden birkaç gün sonra BlockFi, kredi limitinden ve varlıklarından çekilmemiş miktarlar da dahil olmak üzere FTX’e “önemli ölçüde maruz kaldığını” açıklayarak para çekme işlemlerini askıya aldı.

New Jersey merkezli BlockFi, 2017’de kuruldu ve geçen yıl itibariyle, kredi kontrolü olmadan dakikalar içinde kredi alabilen 450.000’den fazla bireysel müşteri talep etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.