Dolar 32,5615
Euro 34,7183
Altın 2.409,33
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 30°C
Per 20°C
Cum 18°C
Cts 19°C

FTX Patlaması İlk Kripto Kurbanını Aldı

FTX Patlaması İlk Kripto Kurbanını Aldı
14 Kasım 2022 20:17
229

Solana tokeni, endüstrinin pazar çöküşüne öncülük ediyor

İflas eden FTX borsasıyla ilişkili kripto para birimi Solana, token başına yaklaşık 14 dolardan işlem yapmak için Pazartesi günü üç günlük geri çekilmesine devam etti. Fiyat şimdi, geçen Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 259.96$’dan %95 düştü.

Veri firması CoinGecko’ya göre, token son yedi gün içinde değerinin %61,6’sını kaybetti.

Düşüş, Cuma günü Bölüm 11 iflas başvurusunda bulunan FTX kripto borsasının 8 Kasım’daki çöküşünün bir sonucu. O zamandan beri Solana’nın fiyatı %51,5 düştü ve bu da piyasa değerinde 5,5 milyar dolarlık bir kayıp anlamına geliyor.

FTX tarafından iflas işlemlerinin başlatılması, daha büyük rakibi Binance’in şirketi satın alma planlarını terk etmesinden günler sonra geldi ve ayakta kalmak için yatırımcılardan ve rakiplerden yaklaşık 9 milyar dolar toplama görevini bıraktı.

Binance, bir durum tespiti incelemesi ve yanlış kullanılan müşteri fonlarına ilişkin son raporların yanı sıra ABD makamlarının şirkete yönelik iddia ettiği soruşturmaların ardından anlaşmadan çekildi.

Bu arada, blockchain araştırma firması Nansen hafta sonu FTX’in ABD ve uluslararası borsalarından 662 milyon doların aktığını açıkladı. Nansen, para çekme işlemlerini işlemek için kullanılan firmanın ana cüzdanının, tahmini 97,2 milyon dolar değerindeki 45,8 milyon FTT tokeninin tamamından çekildiğini söyledi.

Pazartesi günü, Binance CEO’su Changpeng Zhao , FTX iflasının “basamaklı olumsuz etkilerini azaltmak” amacıyla bir endüstri kurtarma fonu kurma planlarını duyurdu . Zhao, fonun likidite sıkışıklığıyla karşı karşıya kalan güçlü projelere yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

Kripto piyasası 7 Kasım’dan bu yana %17,6 veya 188.4 milyar dolar kaybetti ve büyük kripto Bitcoin bir hafta içinde %22.4 düştü. Piyasa değerine göre ikinci kripto para birimi olan Ether, son yedi gün içinde %24,4 düştü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.