Dolar 32,5211
Euro 34,7870
Altın 2.420,02
BİST 9.708,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C

FTX Yöneticileri Dolandırıcılık Suçlamalarını Kabul Etti

FTX Yöneticileri Dolandırıcılık Suçlamalarını Kabul Etti
22 Aralık 2022 21:50
166

Çöken kripto para borsasının kurucu ortağı Gary Wang ve eski Alameda Research CEO’su Caroline Ellison’ın araştırmacılarla işbirliği yaptığı bildiriliyor.

ABD Başsavcısı Damian Williams Çarşamba günü yaptığı açıklamada, eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in iki ortağının kripto para borsasının çöküşüyle ​​ilgili suçlamaları kabul ettiğini açıkladı.

Eski FTX baş teknoloji sorumlusu Gary Wang ve eski Alameda Araştırma CEO’su Caroline Ellison’ın Adalet Bakanlığı’nın soruşturmasında işbirliği yaptığını söyledi.

Ellison (28), FTX’in bir yan kuruluşu olan kripto hedge fonu Alameda Research’ü yönetiyordu. Daha önce Jane Caddesi’nde Bankman-Fried ile çalışmıştı ve bildirildiğine göre zaman zaman onun kız arkadaşıydı.

Business Insider tarafından atıfta bulunulan savunma anlaşmasına göre Ellison, toplu olarak en fazla 110 yıl hapis cezası gerektiren yedi suçlamayla karşı karşıya. Bunlar, elektronik dolandırıcılık, menkul kıymetler dolandırıcılığı ve emtia dolandırıcılığı yapmak için komplo kurmayı içerir. Ayrıca kara para aklamak için komplo kurmakla da suçlanıyor.

Bu arada Wang (29), Bankman-Fried’in Massachusetts Institute of Technology’deki üniversite oda arkadaşıydı ve daha sonra 2019’da FTX’i birlikte kurdu. Wang, elektronik dolandırıcılık, emtia dolandırıcılığı ve menkul kıymetler dolandırıcılığı yapmak için komplo kurmaktan suçunu kabul etti.

Suçlamalar, Bankman-Fried’in Bahamalar’dan iade edildiği ve Ellison ve Wang’ın savunma anlaşmalarını kabul eden aynı savcılar tarafından sekiz federal suçlamayla karşı karşıya olduğu New York’a geri getirildiği Çarşamba gecesi serbest bırakıldı.

Bankman-Fried’in yatırımcıları yaklaşık 2 milyar dolar dolandırdığından şüpheleniliyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) göre, düşmüş kripto milyarderi hem riskleri hem de FTX’in ticaret firması Alameda Research ile olan ilişkisini gizledi ve karma müşteri fonları kullandı.

Ayrıca diğer varlıklarını büyütmeye yardımcı olmak için milyarlarca dolarlık müşteri fonunu yönlendirdi. Alameda Research’ün FTX’te negatif bakiye taşımasına izin verildiği ve borsanın risk protokollerinden muaf tutulduğu bildirildi.

SEC şikayetine göre Bankman-Fried, bizzat FTX’in “risk motorunun” Alameda için geçerli olmadığını yönlendirdi ve iki şirket arasındaki bağların boyutunu yatırımcılardan sakladı.

SEC ayrıca, Bankman-Fried’in daha geçen ay FTX’in bilançosundaki milyarlarca dolarlık bir boşluğu doldurmaya çalışırken yatırımcıları yanıltmaya devam ettiğini iddia ediyor. Düzenleyici, yalnızca FTX ve Alameda’nın 11 Kasım’da iflas koruması başvurusunda bulunduğunda durduğunu söyledi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.