Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 26°C
Per 25°C

Galatasaray, RFS ile 2-2 Berabere Kaldı

Galatasaray, RFS ile 2-2 Berabere Kaldı
4 Ekim 2024 09:43

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nin ikinci haftasında deplasmanda Letonya temsilcisi RFS ile 2-2 berabere kaldı. Daugava Stadı’nda oynanan maçta sarı-kırmızılı ekip, 12. dakikada Dries Mertens ve 38. dakikada Yunus Akgün’ün golleriyle 2-0 öne geçti. Ancak, 40. dakikada Janis Ikaunieks’in golüyle devre arasına 2-1 önde girdi.

İkinci yarıya ev sahibi RFS daha iyi başladı ve 55. dakikada Lasha Odisharia’nın attığı golle durumu 2-2’ye getirdi. Galatasaray, kalan dakikalarda etkisiz bir oyun sergileyerek öne geçme fırsatlarını değerlendiremedi ve mücadele berabere sona erdi.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 4’e yükseltirken, RFS ilk puanını aldı.

Son İki Maçta Puan Kaybı

Galatasaray, son iki maçında öne geçmesine rağmen puan kaybı yaşadı. Süper Lig’in 7. haftasında Kasımpaşa’ya karşı 3-0 öne geçtiği maçtan 3-3 beraberlikle ayrıldı. RFS deplasmanında da 2-0 öne geçtiği maçtan 2-2’lik sonuçla dönmüş oldu.

Savunmada Sorunlar

Galatasaray, bu sezon çıktığı 12 resmi maçın 11’inde gol yedi. Süper Lig’deki 7 maçın 6’sında kalesinde en az bir gol görürken, toplamda rakiplerinin 8 kez filelerini havalandırmasına engel olamadı. Turkcell Süper Kupa, UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri ve UEFA Avrupa Ligi’nde ise toplamda 12 gol yedi.

Avrupa’da Dış Saha Sorunu

Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupalarında deplasmanda çıktığı son 5 maçı kazanamadı. Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United’ı 3-2 yendikten sonra, Bayern Münih ve Kopenhag’a mağlup oldu. Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde Young Boys’a 3-2 kaybeden Galatasaray, RFS ile de berabere kalarak dış sahadaki galibiyet hasretini sürdürdü.

Mertens ve Akgün’ün Başarısı

Galatasaray’ın Belçikalı yıldızı Dries Mertens, bu sezon resmi maçlardaki 4. golünü attı. Süper Lig’de 7 karşılaşmada 3 gol atan 37 yaşındaki Mertens, UEFA Avrupa Ligi’ndeki ikinci maçında da gol sevinci yaşadı.

Yunus Akgün ise resmi maçlarda 3. golünü kaydederken, bu sezonki performansıyla dikkat çekti. 24 yaşındaki oyuncu, Galatasaray’ın önemli isimlerinden biri haline geldi.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.