Dolar 32,5101
Euro 34,8700
Altın 2.450,28
BİST 9.889,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Gangsterden Politikacıya Dönüşen Kişi Canlı Yayında Öldürüldü

Gangsterden Politikacıya Dönüşen Kişi Canlı Yayında Öldürüldü
16 Nisan 2023 20:25
160

Atiq Ahmed ve erkek kardeşi, kuzey Hindistan’da gazeteci kılığında silahlı kişilerce vurularak öldürüldü.

Hintli gangster ve eski siyasetçi Atiq Ahmed, Cumartesi gecesi kardeşiyle birlikte polis eşliğinde gazetecilerle konuşurken canlı yayın sırasında vurularak öldürüldü. Cinayet, Hindistan’ın kuzeyindeki Uttar Pradesh eyaletinin Allahabad olarak da bilinen Prayagraj şehrinde meydana geldi.

Adam kaçırma suçundan müebbet hapis cezasını çekmekte olan Atiq Ahmed ve kardeşi Eşref, sağlık kontrolü için hastaneye götürülüyordu.

Elleri kelepçeli ve yanında memurlar bulunan Ahmed, yakın mesafeden vurulduğu sırada birkaç gazeteciyle konuşuyordu. Kardeşi de öldürüldü. Bir polis memuru ve bir muhabir yaralandı.

Saldırganın Ahmed’in kafasına silah dayadığı anlar videoya yansıdı. Kardeşler yere düştükten sonra diğer saldırganların da cesetlere birkaç el ateş ettiği görüldü.

Olay yerinde 3 zanlı gözaltına alındı. Polis memuru Ramit Sharma, saldırganların gazeteci kılığına girerek Ahmed’e yaklaştığını söyledi. “Her şey saniyeler içinde oldu,” dedi.

Hint medyası, bölgesel hükümet kaynaklarının tüm zanlıların sabıka kaydı olduğunu söylediğini aktardı. Haber kaynaklarının aktardığı bir suç raporuna göre, saldırganlar memurlara Ahmed kardeşleri “popüler olmak için” öldürmek istediklerini söylediler.

Ahmed, 1962’de Prayagraj’da doğdu. Medyaya göre, ilk olarak 17 yaşında cinayetle suçlandı ve sonunda Uttar Pradesh’te bir suç şebekesi yönetmeye başladı. Genel olarak, son yirmi yılda kendisine karşı açılan 100’den fazla ceza davası vardı.

Ahmed, ününe rağmen 1989 ile 2004 yılları arasında arka arkaya beş dönem Uttar Pradesh eyalet meclisinde görev yapmak üzere seçildi ve 2004 ile 2009 yılları arasında Hindistan ulusal parlamentosunun alt meclisi olan Lok Sabha’nın bir üyesiydi.

Geçen ay Ahmed, 2006 yılında avukat Umesh Pal’ı kaçırmaktan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Pal, Ahmed’in rakibi olan siyasetçi Raju Pal’ın 2005 yılında öldürülmesinde önemli bir tanıktı.

Umesh Pal Şubat ayında öldürüldü. Avukat cinayetinin zanlıları arasında Ahmed ve 19 yaşındaki oğlu Esad da yer aldı. Esad Perşembe günü polisle girdiği çatışmada öldürüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.