Dolar 32,4270
Euro 34,8896
Altın 2.436,88
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 19°C

Genç Kart Nedir, Nasıl Alınır?

Genç Kart Nedir, Nasıl Alınır?
12 Kasım 2023 20:50
1.201

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısının hemen ardından yaptığı açıklamada “18 yaşına giren gençlerimize 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere Genç Kart vereceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamanın ardından kart sahibi olmak isteyen kişiler araştırmalara başladı.

Peki, Genç Kart nedir, ne işe yarar ve nasıl alınır? İşte Genç Kart başvuru şartları öncesi tüm detaylar… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gençlere verilecek 150 bin liralık faizsiz evlilik kredisi, ücretsiz 10 GB internet, vergisiz bilgisayar ile cep telefonu ve Genç Kart bu açıklamalardan bazılarıydı. Peki, nedir bu Genç Kart ve ne nasıl alınacak?

GENÇ KART NEDİR, NE İŞE YARAR?
Erdoğan konuşmasında 18 yaşına giren tüm gençlerimizi de unutmuyoruz. Bu gençlerimize 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere ‘genç kart’ vereceğiz. Bu karta sahip tüm gençlerimiz müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerde ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerdir. Zaman içinde Genç Kart Uygulaması kapsamında gençlerimize sunulan imkanları daha da genişleteceğiz. Her 3 müjdemizin de gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar nasıl gençlerle beraber yol yürüdüysek inşallah bundan sonra da gençlerin yoldaşlığından ayrılmayacağız dedi.

GENÇ KART NASIL ALINIR, BAŞVURULARI NE ZAMAN?
Uygulamaya ilişkin başvuruların Gençlik ve Spor Bakanlığı üzerinden ya da Kültür ve Turizm Bakanlığı üzerinden yapılması bekleniyor. Başvuru tarihi henüz açıklanmadı ancak önümüzdeki günlerde başvurulara ilişkin bilgilerin de paylaşılması bekleniyor.

GENÇ KART BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
18 yaşına ulaşan her gencin uygulamaya başvurabileceği düşünülüyor. Başvuru şartları ile ilgili detaylar yine de uygulama tamamlandıktan sonra netleşecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.