Dolar 32,2706
Euro 34,6800
Altın 2.405,36
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Genesis İflas Başvurusunda Bulundu

Genesis İflas Başvurusunda Bulundu
20 Ocak 2023 20:54
149

2022’nin sonlarında FTX borsasının çöküşü, firmanın kripto kredi verme işi için tabuta çakılan son çivi oldu.

Bir endüstri öncüsü ve dijital para birincil komisyoncusu olan kripto borç veren Genesis, Perşembe günü geç saatlerde alacaklılardan ABD iflas koruması için başvurdu. Geçen yıldan bu yana kripto endüstrisini vuran üçüncü büyük çöküş.

Genesis Global Holdco ve yan kuruluşları Genesis Asia Pacific Pte ve Genesis Global Capital, Manhattan federal mahkemesinde üç ayrı dilekçe verdi. Üçü de kripto haber kaynağı CoinDesk’in de sahibi olan Digital Currency Group (DCG) çatısı altında yer alıyor.

DCG yaptığı açıklamada, üç şirketin yalnızca Genesis’in kripto kredi verme işine dahil olduğunu söyledi.

Mahkeme belgelerine göre, Genesis dosyasında, toplam yükümlülükleri 1,2 milyar ila 11 milyar dolar arasında değişen 100.000’den fazla alacaklı listeledi.

Genesis geçici CEO’su Derar Islim , “Değeri en üst düzeye çıkarmak ve işletmemizin geleceğe iyi bir şekilde konumlanması için en iyi fırsatı sağlamak için bir yol uygulamaya çalışırken, DCG ve alacaklılarımızın danışmanlarıyla diyaloğumuzu ilerletmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

En büyük kripto borç verenlerden biri olan Genesis Global Capital, kripto borsası FTX’in iflasıyla tüm sektöre şok dalgaları göndermesinin ardından Kasım ayı ortasında müşteri itfalarını dondurdu. Genesis’in feshedilmiş firmaya yaklaşık 175 milyon dolar yatırım yaptığı bildirildi.

Açıklamaya göre, Genesis Global Holdco alacaklılara ödeme yapmak için potansiyel bir satış veya bir özkaynak işlemi düşünecek. Şirket, yeniden yapılanmayı desteklemek için 150 milyon dolar nakit parası olduğunu da sözlerine ekledi.

İflas başvurusunda Genesis, Gemini’den 765,9 milyon dolarlık bir kredi listeledi. Diğer büyük iddialar arasında, merkezi olmayan Donut platformundan 78 milyon dolarlık bir kredi ve 53,1 milyon dolarlık bir kredi ile bir VanEck fonu yer alıyor.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.