Dolar 32,4781
Euro 34,9319
Altın 2.435,57
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
22°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Goldman Borsa Uyarısı Yaptı

Goldman Borsa Uyarısı Yaptı
27 Kasım 2022 01:15
104

Yatırım bankasına göre ayı aşaması henüz bitmedi…

2023’te piyasanın dibe vuracağını tahmin eden Goldman Sachs’a göre, küresel hisse senetlerindeki mevcut yükseliş geçici. Wall Street bankasının stratejistleri , ayı piyasası aşamasının henüz bitmediğini söylerken “tipik olarak tutarlı” göstergelere atıfta bulunuyor.

Müşterilere bir notta , “Hisse senedi piyasaları için yakın vadeli yolun muhtemelen dalgalı ve 2023’te son bir çukura ulaşmadan önce aşağı yönlü olacağını düşünmeye devam ediyoruz” diye yazdılar.

Yatırım bankası, bu yıl değerlemelerin düşmesine rağmen, bunu çoğunlukla artan faiz oranlarına tepki olarak yaptıklarını kaydetti. Goldman, yatırımcıların durgunluktan kaynaklanan kazanç kayıplarını henüz fiyatlandırmadıklarını da sözlerine ekledi.

Stratejistler, S&P 500 endeksinin 2023’ü Cuma kapanışından sadece %0,9 daha yüksek olan 4.000 puanda bitirmesini bekliyor. Avrupa’nın referans noktası Stoxx Europe 600’ün gelecek yılı 450 endeks puanıyla yaklaşık %4 daha yüksek bitirmesi bekleniyordu.

Öngörü, daha yumuşak bir ABD enflasyon okuması ve Çin’deki Covid kısıtlamalarını hafifletme haberlerinin yönlendirdiği son hisse senedi rallisini takip ediyor. Yalnızca geçen ay, Dow Jones Sanayi Ortalaması %10,6 ve S&P 500 %6,6 arttı. Merkez bankalarının yükselen enflasyonla mücadele etmek için agresif oran artışlarına girişmesiyle birlikte, Ekim ortasından bu yana yaşanan keskin toparlanma, küresel piyasalar için dalgalı bir yılın ardından geldi.

Goldman’ın analistleri, Asya hisse senetlerinin gelecek yıl daha iyi performans göstermesini bekliyor; Japonya hariç MSCI Asya-Pasifik, yılı 550 puanla %11 daha yüksek kapatıyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.