Site icon Life Haber Ajansı

Goldman Borsa Uyarısı Yaptı

637b9ff885f540505f3d45b3 Life Haber Ajansı

Yatırım bankasına göre ayı aşaması henüz bitmedi…

2023’te piyasanın dibe vuracağını tahmin eden Goldman Sachs’a göre, küresel hisse senetlerindeki mevcut yükseliş geçici. Wall Street bankasının stratejistleri , ayı piyasası aşamasının henüz bitmediğini söylerken “tipik olarak tutarlı” göstergelere atıfta bulunuyor.

Müşterilere bir notta , “Hisse senedi piyasaları için yakın vadeli yolun muhtemelen dalgalı ve 2023’te son bir çukura ulaşmadan önce aşağı yönlü olacağını düşünmeye devam ediyoruz” diye yazdılar.

Yatırım bankası, bu yıl değerlemelerin düşmesine rağmen, bunu çoğunlukla artan faiz oranlarına tepki olarak yaptıklarını kaydetti. Goldman, yatırımcıların durgunluktan kaynaklanan kazanç kayıplarını henüz fiyatlandırmadıklarını da sözlerine ekledi.

Stratejistler, S&P 500 endeksinin 2023’ü Cuma kapanışından sadece %0,9 daha yüksek olan 4.000 puanda bitirmesini bekliyor. Avrupa’nın referans noktası Stoxx Europe 600’ün gelecek yılı 450 endeks puanıyla yaklaşık %4 daha yüksek bitirmesi bekleniyordu.

Öngörü, daha yumuşak bir ABD enflasyon okuması ve Çin’deki Covid kısıtlamalarını hafifletme haberlerinin yönlendirdiği son hisse senedi rallisini takip ediyor. Yalnızca geçen ay, Dow Jones Sanayi Ortalaması %10,6 ve S&P 500 %6,6 arttı. Merkez bankalarının yükselen enflasyonla mücadele etmek için agresif oran artışlarına girişmesiyle birlikte, Ekim ortasından bu yana yaşanan keskin toparlanma, küresel piyasalar için dalgalı bir yılın ardından geldi.

Goldman’ın analistleri, Asya hisse senetlerinin gelecek yıl daha iyi performans göstermesini bekliyor; Japonya hariç MSCI Asya-Pasifik, yılı 550 puanla %11 daha yüksek kapatıyor.

Exit mobile version