Dolar 32,5708
Euro 35,0052
Altın 2.461,81
BİST 9.884,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Google Yeni Yapay Zeka Asistanını Duyurdu

Google Yeni Yapay Zeka Asistanını Duyurdu
8 Şubat 2023 20:17
140

Bard adlı hizmet, Microsoft destekli ChatGPT ile rekabet edecek

Alphabet CEO’su Sundar Pichai, Bard adlı ” deneysel sohbete dayalı AI hizmetinin” Pazartesi günü “güvenilir test kullanıcılarına” sunulacağını duyurdu. Google, aramaları iyileştirmek ve genişletmek için AI teknolojisini de kullanmaya başlayacak.

Pichai bir blog gönderisinde: “Bard, dünyanın engin bilgisi ile büyük dil modellerimizin gücü, zekası ve yaratıcılığını birleştirmeyi amaçlıyor. Yeni, yüksek kaliteli yanıtlar sağlamak için webdeki bilgilerden yararlanır.” diye yazdı

AI, Google’ın iki yıl önce açıkladığı Diyalog Uygulamaları için Dil Modeli (LaMDA) teknolojisi tarafından desteklenmektedir. Pichai, testin “Bard’ın yanıtlarının gerçek dünya bilgisinde kalite, güvenlik ve sağlamlık açısından yüksek bir çıtayı karşıladığından emin olmak” için tasarlandığını ve ardından yapay zekanın “önümüzdeki haftalarda halka daha geniş çapta erişilebilir” hale getirilebileceğini söyledi.

Pichai’ye göre Google , “altı yıl önce şirketi yapay zeka etrafında yeniden yönlendirdi” ve “dil ve resimlerden video ve sese kadar bilgiyle etkileşim kurmanın tamamen yeni yollarını yaratan” bir dizi yapay zeka teknolojisi geliştirdi . Şirket şimdi bu teknolojileri imza web arama hizmetine yayıyor.

Pichai , “Yakında, Arama’da karmaşık bilgileri ve çoklu bakış açılarını kolay anlaşılır biçimlere ayıran yapay zeka destekli özellikler göreceksiniz, böylece büyük resmi hızla anlayabilir ve webden daha fazla bilgi edinebilirsiniz” diye yazdı.

LaMDA daha önce Haziran 2022’de Google mühendisi ve etik uzmanı Blake Lemoine, programın kendi kendine farkında olduğunu iddia ettiğinde manşetlere çıkmıştı. Şirket, Lemoine’in iddialarının tamamen asılsız olduğunu istihdam ve veri güvenliği politikalarını ihlal ettiği için projeyi durdurmuştu.

Bard açıklaması, Microsoft destekli OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’nin genel kullanıma sunulmasından üç aydan kısa bir süre sonra geldi. Haftalar içinde yapay zeka çılgınca popüler oldu ve akademik yazı stilini taklit etme yeteneği nedeniyle okullarda ve üniversitelerde alarma neden oldu. Ayrıca, onu “düşünmek” için eğiten insanların siyasi ve kültürel önyargıları ve sansüre yardımcı olmak için düşük ücretli Afrikalı işçi çalıştırma konusundaki etik kaygılar hakkında sorular da gündeme getirdi.

Pichai, Google’ın yapay zekasının sorumlu bir şekilde ve 2018’de yayınlanan ilkeler doğrultusunda geliştirileceğini söyleyerek eleştirileri savuşturmaya çalıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.