Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 27°C

GTA VI Oyununun Yeni Detayları Yayınlandı

GTA VI Oyununun Yeni Detayları Yayınlandı
9 Kasım 2023 21:23

Grand Theft Auto serisinin bir önceki versiyonu, yaklaşık 8 milyar dolar gelir elde ederek tarihin en çok satan eğlence ürünü oldu…

Oyun devi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rockstar’ın son derece popüler Grand Theft Auto serisinin bir sonraki bölümü için Aralık ayında bir tanıtım fragmanı yayınlayacağını ve bunun şimdiye kadar yapılmış en pahalı eğlence ürünlerinden biri olmasının beklendiğini doğruladı.

Rockstar başkanı Sam Houser sosyal medyada yaptığı açıklamada “Aralık ayı başında bir sonraki Grand Theft Auto için ilk fragmanı yayınlayacağımızı bildirmekten büyük heyecan duyuyoruz” dedi. Şirketin 25. yıldönümüne denk gelen fragmanın yayınlanmasıyla ilgili olarak “Bu deneyimleri sizlerle paylaşacağımız daha uzun yıllar için sabırsızlanıyoruz” diye ekledi.

Rockstar’ın son derece popüler serisinin son bölümü üzerinde çalıştığını resmen açıklamasından yaklaşık 20 ay sonra, ‘Grand Theft Auto VI’ için bir çıkış tarihinin Aralık ayında onaylanması bekleniyor. GTA serisini eleştirenler, beşinci oyunda oyuncuların bilgi almak için bir karaktere işkence etmek zorunda kaldıkları bir görev de dahil olmak üzere, sık sık şiddeti yücelttiğini belirtmişlerdir.

On yıl önce piyasaya sürülen serinin beşinci oyunu dünya çapında 185 milyondan fazla sattı ve kısa sürede dünyanın en hızlı satan oyunu haline gelerek ilk 24 saat içinde tahmini 800 milyon dolar gelir elde etti. Rockstar ve ana şirketi Take-Two, o tarihten bu yana Grand Theft Auto Five’dan 7,7 milyar dolardan fazla gelir elde ederek oyunu tüm zamanların açık ara en çok satan eğlence ürünü haline getirdi.

Take-Two’nun hisse değeri, duyurunun ardından Çarşamba günü piyasa öncesi işlemlerde neredeyse %10 oranında arttı.

Spekülasyonlar, Take-Two’nun gelecek yıl için mali tablolarında 8 milyar dolar kazanç öngördüğünü açıklamasının ardından oyunun 2024 sonundan önce piyasaya sürüleceğini öne sürdü ve bu da GTA6’dan beklenen gelirin serinin önceki yinelemesini bile gölgede bırakacağını gösterdi.

Her ne kadar Rockstar ya da Take-Two çıkacak oyunla ilgili finansal veriler hakkında yorum yapmamış olsa da, internette çıkan haberlere göre oyunun bütçesi 2 milyar dolara kadar çıkabilir ki bu rakam şimdiye kadar yapılmış tüm filmlerden çok daha yüksek.

Houser, Çarşamba günü eski adı Twitter olan X’te “1998 yılında Rockstar Games, video oyunlarının kültür için diğer eğlence biçimleri kadar önemli olabileceği fikri üzerine kuruldu” diye yazdı.

Oyunun bazı ayrıntıları, 2022’de iki İngiliz gencin bitmemiş içeriği internete sızdırmaktan mahkum edilmesine yol açan, kötü şöhretli gizli oyun şirketinin sunucularının benzeri görülmemiş bir şekilde hacklenmesi nedeniyle zaten biliniyor. Oyun Miami’nin kurgulanmış bir versiyonu olan Vice City’de geçecek ve seride ilk kez bir kadın kahramana yer verecek.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.