Dolar 32,5399
Euro 34,8951
Altın 2.437,02
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Az Bulutlu
Samsun
22°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 18°C

Güney Afrika’da Yapılan Büyük Petrol Keşfi

Güney Afrika’da Yapılan Büyük Petrol Keşfi
6 Mart 2023 21:10
176

Namibya kıyılarındaki aynı havzada Shell liderliğindeki bir konsorsiyum tarafından yapılan bu türden üçüncü keşif oldu

İngiltere merkezli enerji devi Shell, Namibya kıyılarında derin sularda yapılan bir keşifte hafif petrol bulduğunu duyurdu. Bu, Şubat 2022’den bu yana Afrika ülkesinde üçüncü petrol keşfi.

QatarEnergy ve Namibya’nın devlet petrol şirketi NAMCOR ile işbirliği içinde Namibya’nın Turuncu Havzası’nda keşif yapan şirket, kuyunun 2 bin 210 metre su derinliğinde toplam 6 bin 168 metre derinliğe kadar açıldığını söyledi.

Shell ayrıca, Jonker-1X keşif kuyusundaki diğer faaliyetlerin, keşfin hacmini ve geri kazanılabilir potansiyelini belirlemek için dinamik verilerin değerlendirilmesini ve toplanmasını amaçladığını söyledi.

Shell’in Namibya’daki ülke başkanı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Namibya’daki üçüncü derin su keşfimiz bizi cesaretlendiriyor ve kuyunun güvenli bir şekilde kapatıldığını doğrulamaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

“Jonker, ortak girişimin Namibya’da petrol ve gaz arama çalışmalarını ilerletme ve geçen yılki keşiflerden sonra takip fırsatlarını ilerletme konusundaki güçlü taahhüdünü bir kez daha gösterdi.”

2022’de ortaklar aynı havzada iki keşif yaptı. Shell, Orange Basin’de %45 çalışma hissesi ile PEL 0039 lisansının işletmecisiyken, QatarEnergy ve Namibia’nın NAMCOR sırasıyla kalan %45 ve %10 hisselerine sahip.

Geçen yıl TotalEnergies, Orange Basin’deki Venüs madeninde ilgili gazla birlikte büyük bir hafif ham petrol keşfi yaptı. Fransız çok uluslu enerji şirketi, Namibya’nın Venüs’ünün “dev bir petrol ve gaz keşfi” olabileceğini söyledi.

Ekim ayında, Namibya petrol komiseri Maggy Shino, Afrika ulusunun, son açık deniz petrol keşiflerinin ticari gelişme için yeterince büyük olduğu kanıtlanırsa OPEC’e katılmayı düşünebileceğini söyledi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.