Dolar 32,2429
Euro 34,6834
Altın 2.398,59
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C

Güney Kore’de Köpek Yemek Yasaklanıyor

Güney Kore’de Köpek Yemek Yasaklanıyor
18 Eylül 2023 22:00
1.530

Önerilen yasa tasarısı, tartışmalı uygulamayı sona erdirmek için kampanya yürüten ülkenin first lady’sinin adını taşıyabilir…

Güney Koreli milletvekilleri, şu anda ne açıkça yasaklanmış ne de yasallaştırılmış olan, yüzyıllardır süregelen tartışmalı bir gelenek olan köpek etinin satışını ve tüketimini yasaklamayı amaçlayan bir yasa çıkarmayı planlıyor.

Basında çıkan haberlere göre, yasa tasarısı ana muhalefetteki Demokrat Parti tarafından Perşembe günü önerildi ve iktidardaki Halk İktidarı Partisi’nden de tasarının geçmesi için yeterli oyu sağlayacak desteği hemen aldı.

“Yaklaşık 10 milyon Güney Koreli hane evcil hayvan besliyor. İktidar partisinin politika komitesi başkanı Park Dae-chul, Bloomberg’in aktardığına göre, “Şimdi köpek yemeye son verme zamanı” dedi.

Aynı zamanda partinin baş politika yapıcısı olan Park, ülkede köpek eti yeme uygulamasına son verilmesi için kampanya yürüten first lady’ye atıfta bulunarak ‘Kim Keon-hee’nin tasarısı’ ifadesini kullandı. Ancak bu isimlendirme, Park’ı başkana yaltaklanmakla suçlayan parti üyelerinin bile eleştirilerine yol açtı.

First Lady, her türlü köpek eti ticareti ve tüketiminin yasaklanmasını desteklemiştir. Geçtiğimiz ay, Ulusal Meclisi bu uygulamaya son verecek bir yasa çıkarmaya çağırdı ve “köpek eti tüketimine son vermek için kampanya yürütme ve çaba gösterme” sözü verdi.

Ağustos ayı sonunda bir sivil grubun ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında “İnsanlar ve hayvanlar bir arada yaşamalıdır,” dedi ve “Yasa dışı köpek eti faaliyetlerine son verilmelidir,” diye ekledi.

Köpek eti tüketimi Kore Yarımadası’nda yüzyıllardır süregelen bir gelenek olmakla birlikte son birkaç yıldır azalma eğiliminde.

Son yıllarda Güney Kore’deki çiftliklerin sayısı yarı yarıya azaldı, ancak köpek çiftçileri derneğine göre her yıl 700.000 ila bir milyon köpek kesilmeye devam ediyor.

Hükümetin köpek eti endüstrisini tamamen yasaklamaya yönelik önceki girişimlerine köpek çiftçileri ve restoran sahipleri geçim kaynaklarını kaybetme korkusuyla karşı çıkmıştı. Çiftçiler, etleri için yetiştirilen köpeklerin evcil hayvanlardan farklı olduğunu savunuyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.