Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Güney Koreli Muhalefet Lideri Boynundan Bıçaklandı

Güney Koreli Muhalefet Lideri Boynundan Bıçaklandı
2 Ocak 2024 22:43
1.137

Eski başkan adayı Lee Jae-myung Busan ziyareti sırasında saldırıya uğradı…

Güney Kore’nin ana muhalefetteki Demokrat Parti lideri Lee Jae-myung, Salı sabahı gazetecilerle yaptığı soru-cevap oturumu sırasında kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçaklanmasının ardından hastaneye kaldırıldı.

Yonhap haber ajansının bildirdiğine göre olay saat 10:27’de kimliği belirsiz bir adamın Lee’ye yaklaşarak boynunun sol tarafından bıçaklamasıyla meydana geldi. Saldırgan kısa sürede etkisiz hale getirildi ve tutuklandı.

Olayın sosyal medyada paylaşılan çok sayıda videosunda Lee’nin etrafının bir gazeteci kalabalığı tarafından sarıldığı ve adamın aniden bıçakla üzerine atladığı görülüyor.

İnternette dolaşan birkaç fotoğrafta politikacı gözleri kapalı bir şekilde yerde yatarken ve etrafındaki insanlar boynuna bir bez bastırırken görülüyor.

Durumu hemen netlik kazanmadı. Yonhap’a göre Lee’nin bilinci yerindeydi ancak saldırıdan yaklaşık 20 dakika sonra hastaneye götürülürken kanaması devam ediyordu.

59 yaşındaki Lee Jae-myung, 2022 başkanlık seçimlerini %0,73’lük bir farkla Yoon Suk-yeol’a karşı kaybetti ve 2027’de tekrar aday olması bekleniyor.

Sözcüsüne göre Başkan Yoon, Lee’nin güvenliğinden duyduğu derin endişeyi dile getirerek bu tür şiddet olaylarına hiçbir koşulda müsamaha gösterilmemesi gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.