Dolar 32,7462
Euro 35,0633
Altın 2.440,35
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Sal 27°C
Çar 30°C
Per 29°C
Cum 28°C

Haber Bültenlerine Şiddet İçin Yaş Sınırı

Haber Bültenlerine Şiddet İçin Yaş Sınırı
23 Mayıs 2024 09:56

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafından düzenlenen “SUBÜ Konuşmaları” konferans dizisinin konuğu oldu. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Şahin, RTÜK’ün işleyişi ve çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Konferans öncesinde, AK Parti Sakarya Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Çiğdem Erdoğan Atabek ile birlikte SUBÜ Rektörü Mehmet Karabıyık’ı ziyaret eden Şahin, daha sonra öğrencilere hitap etti.

Türkiye’nin iletişim alanındaki mevzuatının birçok Avrupa ülkesinden daha ileride olduğunu belirten Şahin, RTÜK’ün ceza veren bir kuruluş olarak algılanmasının yanlış olduğunu vurguladı. Şahin, “RTÜK olarak faaliyetlerimizi kanunlar çerçevesinde yürütüyoruz. Cezai işlemler demokratik ortamda alınan kararlar doğrultusunda uygulanıyor ve itiraz durumunda idari yargı tarafından inceleniyor” dedi.

Ana haber bültenlerindeki şiddet içerikli haberlerin artmasına dikkat çeken Şahin, bu durum için yeni bir düzenleme getireceklerini açıkladı. Haber bültenlerine yaş sınırlaması getireceklerini ve bu uygulamanın Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe gireceğini söyledi. Şahin, “Artık haber bültenlerinde şiddet içerikleri için +18 ve +13 yaş sınırı koyacağız” diye konuştu.

Gündüz kuşağı programlarının içeriklerinin sıkça problemli olduğuna değinen Şahin, bu programlara sık sık ceza verdiklerini, ancak reyting kaygısı nedeniyle yapımcıların tekrar problemli içerikler ürettiğini belirtti. Şahin, “Gündüz kuşağı programları ve dizilerle ilgili ceza sistemimizi sürdürüyoruz. İzleyiciler de bu konuda bilinçlenmeli ve izlememeli” dedi.

Şahin ve beraberindeki heyet, konferansın ardından Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik ve Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’yu ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.