Dolar 32,2631
Euro 34,7735
Altın 2.407,51
BİST 10.280,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 20°C

Hackerlar Dünyanın En Büyük Bankasının Siber Saldırı Nedeniyle Fidye Ödediğini İddia Ediyor

Hackerlar Dünyanın En Büyük Bankasının Siber Saldırı Nedeniyle Fidye Ödediğini İddia Ediyor
14 Kasım 2023 22:47
1.456

Bir fidye yazılımı çetesi Çinli bir bankacılık devinden ödeme aldığını iddia etti…

Basında çıkan haberlere göre, saldırının arkasındaki hack grubu LockBit’in Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, Çin Sanayi ve Ticaret Bankası (ICBC) geçen hafta ABD merkezli bazı sistemlerine yönelik bir siber saldırıya maruz kaldıktan sonra fidye ödedi.

Toplam varlıklara göre ülkenin en büyük küresel kredi kuruluşunun 9 Kasım’da açıklanan ihlali, bazı ABD Hazine piyasası işlemlerinin takas edilmesini engelleyerek broker ve tüccarları işlemleri yeniden yönlendirmeye zorladı.

Reuters’e göre, bir LockBit temsilcisi Pazartesi günü ödemeyi doğruladı ancak daha fazla ayrıntı vermeyi reddetti.

Temsilci, çevrimiçi bir mesajlaşma uygulaması olan Tox aracılığıyla “Fidye ödediler, anlaşma kapandı” dedi.

ICBC siber saldırısının boyutu o kadar ciddiydi ki, kurumsal e-posta sistemleri bile çalışmayı durdurdu ve çalışanların Google mail kullanmasına neden oldu.

Penn Mutual Asset Management’ta portföy yöneticisi olan Zhiwei Ren, “Piyasa şu anda çoğunlukla normale döndü,” dedi.

Fidye yazılımı, bilgisayar korsanlarının kilidi açmak için fidye talep etmek amacıyla sistemlerin veya bilgilerin kontrolünü ele geçirdiği bir siber saldırı türüdür. Bu saldırı türü son yıllarda bilgisayar korsanları arasında popülerlik kazanmıştır.

Bir finans sektörü siber güvenlik grubu olan Finansal Hizmetler Bilgi Paylaşım ve Analiz Merkezi, şirketleri “tüm koruyucu önlemler konusunda güncel kalmaya ve kritik güvenlik açıklarını derhal yamalamaya” çağırdı.

Grubun sözcüsü “Fidye yazılımları finans sektörünün karşı karşıya olduğu en önemli tehdit vektörlerinden biri olmaya devam ediyor” uyarısında bulundu.

LockBit son aylarda dünyanın en büyük kuruluşlarından bazılarına saldırdı ve özellikle ABD’de yıkıcı oldu. Siber suç grubu, kurbanların ödeme yapmayı reddettiği durumlarda bilgi çalıyor ve hassas verileri sızdırıyor.

Fidye yazılımı çetesi ABD’de finansal hizmetler ve gıdadan okullar, ulaşım ve devlet dairelerine kadar çok sayıda sektörde 1.700’den fazla kuruluşu vurdu.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.