Dolar 32,3761
Euro 34,7901
Altın 2.434,45
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C

Hiçbir ABD Tehdidi Cevapsız Kalmayacak

Hiçbir ABD Tehdidi Cevapsız Kalmayacak
1 Şubat 2024 21:09
1.200

Devrim Muhafızları Komutanı Tahran’ın Amerika ile “savaştan korkmadığını” söyledi…

Devrim Muhafızları Komutanı Çarşamba günü yaptığı açıklamada İran’ın ABD’den gelecek hiçbir tehdidi “cevapsız” bırakmayacağını söyledi. Açıklama, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ürdün’deki Amerikan askerlerine yönelik bir saldırıya yanıt hazırladığını söylemesinin ardından geldi.

Biden Salı günü gazetecilere yaptığı açıklamada Pazar günü üç ABD askerinin ölümüne ve onlarca askerin yaralanmasına neden olan insansız hava aracı saldırısına nasıl karşılık verileceğine karar verdiklerini söyledi. Beyaz Saray saldırıdan Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren İran’a bağlı militanları sorumlu tutarken, Biden “bunu yapanlara silah sağladıkları için” ölümlerden İran’ı sorumlu tuttuğunu söyledi.

ABD Başkanı ne tür bir karşılık vermeyi planladığını açıklamadı.

İran’ın Tasnim Haber Ajansına göre Tümgeneral Hüseyin Selami Tahran’da katıldığı bir etkinlikte “Amerikalı yetkililerden gelen tehditleri duyuyoruz, ve onlara bizi zaten test ettiklerini ve artık birbirimizi tanıdığımızı, hiçbir tehdidin cevapsız kalmayacağını söylüyoruz” dedi.

Devrim Muhafızları Komutanı “Savaş aramıyoruz ama savaştan da korkmuyoruz” diye ekledi.

İran’ın BM elçisi Amir Saeid Iravani de Salı gecesi benzer bir uyarıda bulundu. İran devlet haber ajansı IRNA’ya göre İravani, “İslam Cumhuriyeti, ülkesine, çıkarlarına ve vatandaşlarına yönelik herhangi bir bahaneyle yapılacak her türlü saldırıya kararlılıkla karşılık verecektir” dedi.

Tahran, ABD askerlerine yönelik ölümcül saldırıyı düzenlediğini reddetti. İran, Irak ve Suriye’de çok sayıda Şii milisi silahlandırıp eğitirken, İran Dışişleri Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada bu savaşçıların “İran İslam Cumhuriyeti’nden emir almadıklarını” söyledi.

Bir bakanlık sözcüsü “Bu gruplar kendi ilke ve önceliklerinin yanı sıra ülkelerinin ve halklarının çıkarları doğrultusunda karar alıp hareket ediyorlar” dedi.

Militan gruplar son aylarda Orta Doğu’daki ABD üslerine 150’den fazla saldırı düzenledi ancak Pazar günkü olay, İsrail-Hamas savaşının başladığı Ekim ayından bu yana bölgedeki Amerikan askerlerinin düşman ateşiyle öldürüldüğünün doğrulandığı ilk olay oldu.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.