Dolar 32,3577
Euro 34,9584
Altın 2.325,14
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 22°C

Hindistan Daha Fazla iPhone Üretecek

Hindistan Daha Fazla iPhone Üretecek
24 Ocak 2023 22:38
110

Apple, ana montaj fabrikasında Covid ile ilgili kesintilerin ardından üretimini Çin’den uzaklaştırmaya hazırlanıyor

Ticaret ve Sanayi Bakanı Piyush Goyal Pazartesi günü yaptığı açıklamada, iPhone üreticisinin üretimini Çin’den uzaklaştırmaya devam etmesi nedeniyle Apple’ın Hindistan’daki üretimini büyütmek istediğini söyledi.

Apple’ı “başka bir başarı öyküsü” olarak nitelendiren Goyal’e göre teknoloji devi, Hindistan’ın üretiminin yüzde 25’ini karşılamasını istiyor.

Apple’ın hedefe ne zaman ulaşmak istediğini belirtmedi, ancak “Hindistan’da üretilen en yeni modelleri Hindistan’da piyasaya sürdüklerini” belirtti.

Geçen yıl Apple, amiral gemisi iPhone 14’ün üretimine Hindistan’da başladı. Teknoloji devi, Hindistan’da ilk kez en son modelini lansmanına bu kadar yakın bir zamanda üretmişti. Apple, 2017’den beri Asya ülkesinde iPhone’ları, Hindistan hükümetinin yerel üretime yönelik baskısıyla uyumlu olarak, önce Wistron ve daha sonra iPhone’ların ana montajcısı Foxconn ile üretiyor.

Hindistan Bilgi Teknolojileri Bakanı Ashwini Vaishnaw Pazartesi günü tweet atarak Apple’ın Hindistan’dan ihracatının Aralık ayında 1 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Kaliforniya merkezli teknoloji devi, yüzlerce işçinin sıkı Covid-19 düzenlemeleriyle ilgili protestolara katıldığı Zhengzhou’daki iPhone fabrikasında yaşanan büyük kesintilerin ardından, şu anda iPhone’larının büyük bir kısmını monte ettiği Çin’den üretimi çeşitlendirmek istiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.