Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

Hindistan Özel Madencilerin Kritik Madenleri Çıkarmasına İzin Verecek

Hindistan Özel Madencilerin Kritik Madenleri Çıkarmasına İzin Verecek
28 Kasım 2023 20:22
1.148

Bu hamle, hükümetin arzı güvence altına alma ve ekonomiyi canlandırma çabasının bir parçasıdır…

Yerel basında Salı günü çıkan haberlere göre Hindistan, arama amaçlı kritik ve stratejik mineraller içeren yatak blokları için ilk kez açık arttırma düzenlemeye hazırlanıyor.

Maden Bakanlığı’na göre, açık artırmaların ilk dilimi Çarşamba günü başlayacak ve 20 ‘blok’ ya da lityum ve grafit gibi minerallerin kanıtlarını içeren yataklar teklife açılacak.

Artan fiyatlı açık artırma online olarak gerçekleştirilecek. Yataklar ülke geneline yayılmış olup blokların ayrıntıları ve açık artırma koşulları açık artırma platformunda mevcuttur.

Yerel medyanın aktardığına göre hükümet yaptığı açıklamada “Bu, ekonomimizi canlandıracak, ulusal güvenliğimizi arttıracak ve temiz enerji geleceğine geçişimizi destekleyecek dönüm noktası niteliğinde bir girişimdir” dedi.

Hindistan hükümeti tarafından belirlenen kritik ve stratejik mineraller arasında lityum, kobalt, titanyum, grafit ve nadir toprak elementleri yer alıyor. Bu mineraller yenilenebilir enerji, elektronik, ilaç, telekomünikasyon, ulaşım ve savunma dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Hindistan hükümeti, elektrikli araç bataryalarının üretimi için gerekli olan lityumun istikrarlı bir şekilde tedarik edilmesini sağlamak için aktif bir şekilde yollar aramaktadır. Şubat ayında Jammu ve Keşmir eyaletinde ilk lityum yatakları keşfedildi ve tahmini rezervlerin 5.9 milyon ton olduğu açıklandı. Temmuz ayında ülke, özel madencilik şirketlerinin maden aramasına izin vermek üzere tasarlanmış reformları uygulamaya koydu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.