Dolar 32,5605
Euro 34,9685
Altın 2.429,14
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Az Bulutlu
Samsun
21°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C

Hindistan Ülke Çapında Covid Tatbikatı Duyurdu

Hindistan Ülke Çapında Covid Tatbikatı Duyurdu
24 Aralık 2022 23:39
145

Hastanelere enfeksiyonlarda olası bir artışa karşı hazır olup olmadıklarını kontrol etmeleri talimatı verildi.

Hindistan’daki üst düzey sağlık yetkilileri, küresel Covid-19 salgınının ülkeyi nasıl etkileyebileceğini değerlendirmek ve sağlık sisteminin tatil sezonunda olası bir vaka artışına tamamen hazırlıklı olmasını sağlamak için bu hafta bir dizi toplantı düzenledi.

Bakanlıktan yapılan basın açıklamasına göre , Birlik Sağlık Bakanı Mansukh Mandaviya başkanlığında Cuma günü yapılan bir toplantıda, eyalet sağlık yetkilileri Yeni Delhi’deki hükümete 27 Aralık’ta “hastane altyapısının hazır olması için deneme tatbikatı yapacaklarına ” dair “güvence verdi”

Bakanlığa göre, eyalet sağlık bakanlarına “tüm altyapının hazır olup olmadığını kişisel olarak izlemeleri ve gözden geçirmeleri ve yeterli temel ilaç stoğu olmasını sağlamaları” söylendi .

Paniğe gerek yok. Pandemi yönetiminde 3 yıllık tecrübemiz var ” dedi.

Hindistan son aylarda günlük Covid-19 vakalarında istikrarlı bir düşüş görse de, Yeni Delhi diğer ülkelerdeki salgınlardan ve tatil sezonunda durumun kötüleşme olasılığından endişe duyuyor.

“Covid henüz bitmedi. İlgili herkesi uyanık olmaya ve gözetimi güçlendirmeye yönlendirdim” dedi.

Ülke çapında bir “sahte tatbikat” yapma kararı, Yeni Covid-19 varyantlarının olası ortaya çıkışı için. Başbakan Narendra Modi’nin genel Covid-19 durumu ve aşılama kampanyasının durumu ile ülkenin sağlık altyapısının ve lojistiğinin hazır olup olmadığını değerlendirmek için başka bir üst düzey toplantıya ev sahipliği yapmasından bir gün sonra geldi.

Bu yılın başlarında enfeksiyonların neredeyse sıfıra düştüğü komşu Çin, yetkililerin Aralık ayının başlarında katı kısıtlamaları aniden kaldırmasının ardından şu anda Covid-19 enfeksiyonlarında bir artış yaşıyor.

Perşembe günü, 3.761 yeni hastalık vakası bildirildi, ancak ölüm olmadı ve bu hafta toplam enfeksiyon sayısını yedi ölümle 14.285’e çıkardı.

Ancak raporlar, fiili durumun resmi rakamların gösterdiğinden çok daha kötü olduğunu gösteriyor. Bloomberg, gazetecileri tarafından görülen Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’nun dahili raporlarının, son birkaç hafta içinde 248 milyon kadar insanın veya ülke nüfusunun yaklaşık %18’inin Covid ile enfekte olduğundan bahsettiğini iddia etti. AP’nin aktardığı uzmanlar, 2023’te ülkede virüse bağlı bir ila iki milyon arasında ölüm öngörüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.