Dolar 32,4477
Euro 34,7939
Altın 2.448,89
BİST 9.931,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Hindistan’da Tatbikat Sırasında Savaş Uçağı Düştü

Hindistan’da Tatbikat Sırasında Savaş Uçağı Düştü
28 Ocak 2023 20:57
151

Yetkililer, Su-30 ve Mirage 2000’in karıştığı kazada bir pilotun öldüğünü söylüyor

Askeri ve sivil yetkililer, Cumartesi günü erken saatlerde Hindistan’ın ortası üzerinde eğitim uçuşları sırasında iki savaş uçağının düştüğünü söyledi. Hindistan Hava Kuvvetleri’ne göre olayda bir pilot hayatını kaybetti.

Devlet Bakanı Shivraj Singh Chouhan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Rus yapımı Sukhoi Su-30 ve Fransız Mirage 2000 tipi uçağın Madhya Pradesh eyaletinin Morena bölgesinde düştüğünü bildirdi. Daha sonra bir uçağın enkazının Madhya Pradesh’te bulunduğu, diğerinin ise yakınlardaki Rajasthan eyaletinde yere düştüğü açıklandı.

Sosyal medyadaki videolar, uçağın kalıntılarını ve kaza mahallerinden birinde büyük bir yangını gösteriyor.

Edinilen bilgiye göre uçaklar, planlı tatbikatlar için Madhya Pradesh’teki Gwalior Hava Üssü’nden havalandı. Uçakla temasın yerel saatle 05:30 civarında kesildiği söyleniyor.

Medyada iki uçağın havada çarpışmış olabileceği yönünde spekülasyonlar var. Ancak şu ana kadar olayın nedeni hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

Hindistan Hava Kuvvetleri, bir tweet’te iki uçağını kaybettiğini doğruladı. Olaya karışan 3 pilottan biri ölümcül şekilde yaralandı” denilirken, soruşturma başlatıldığı da ifade edildi.

Madhya Pradesh’teki yerel yönetici Ankit Asthana’ya göre, diğer iki pilot kurtarıldı ve hastaneye kaldırıldı.

Rusya’nın Sukhoi Su-30’u, 1990’ların ortalarından beri var olan iki koltuklu çok amaçlı bir savaş uçağıdır. Fransız şirketi Dassault Aviation tarafından üretilen Mirage 2000 savaş uçağı, 1980’lerin ortalarında tanıtıldı. Hem bir hem de iki koltuklu modifikasyonlarda mevcuttur.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.