Dolar 32,5431
Euro 34,9157
Altın 2.429,23
BİST 9.699,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Hindistan’ın İlk 3 Küresel Ekonomi Olacağı Tahmin Ediliyor

Hindistan’ın İlk 3 Küresel Ekonomi Olacağı Tahmin Ediliyor
4 Aralık 2022 23:10
131

Analistler, ülkenin 2030 yılına kadar Japonya ve Almanya’yı geride bırakmasının beklendiğini söylüyor…

CNBC’nin bu hafta iki büyük kurumun tahminlerine dayandırdığı haberine göre, Hindistan’ın on yılın sonunda ABD ve Çin’in ardından dünyanın üçüncü büyük ekonomisi haline gelmesi bekleniyor.

S&P Global’in görünümü, nominal gayri safi yurt içi hasıla büyümesinin 2030 yılına kadar ortalama %6,3 olacağı tahminine dayanırken, Morgan Stanley, Hindistan’ın GSYİH’sının 2031 yılına kadar mevcut seviyelerin iki katından fazla artmasını bekliyor.

Morgan Stanley analistleri raporda , “Hindistan, offshoring, imalata yatırım, enerji geçişi ve ülkenin gelişmiş dijital altyapısı tarafından körüklenen bir ekonomik patlama için gerekli koşullara sahip” dedi . “Bu itici güçler, Hindistan’ı on yılın sonundan önce dünyanın üçüncü büyük ekonomisi ve borsası yapacak.”

Güney Asya ülkesi, Temmuz-Eylül çeyreğinde yıldan yıla %6,3’lük bir büyüme kaydederken, Nisan-Haziran çeyreğinde bir yıl öncesine göre %13,5’lik güçlü bir büyüme kaydetti. Hizmet sektöründeki güçlü iç talep büyümeyi destekledi. Haziran 2021’e kadar olan üç ayda bildirilen yıllık büyüme, %20,1’lik rekor bir rekora ulaştı.

S&P’deki analistlere göre, ticaret ve finansal serbestleşme politikası, işgücü piyasası reformu ve altyapı ve insan sermayesine yapılan yatırım sayesinde Hindistan ekonomisi büyümeye devam edecek.

Uzmanlar, hükümetin yabancı yatırımcılar için bir merkez ve bir üretim santrali olma çabasının altını çizerek, bu hedefe ulaşmak için önemli bir aracın, üretimi ve ihracatı artırmayı amaçlayan Üretim Bağlantılı Teşvik Programı (PLIS) olduğunu söyledi. 2020 yılında uygulamaya konulan program, diğer teşviklerin yanı sıra yerli ve yabancı yatırımcılara vergi indirimleri ve lisans izinleri şeklinde teşvikler sunmaktadır.

S&P raporu , “Hindistan ekonomisini daha ihracata dayalı ve küresel tedarik zincirlerinde daha birbirine bağlı hale getirmek için hükümetin bir araç olarak PLIS’e bel bağlaması çok muhtemeldir” diyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.