Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 22°C

Hint Tren Trajedisinin Nedeni Sinyal Hatası

Hint Tren Trajedisinin Nedeni Sinyal Hatası
22 Temmuz 2023 23:17
1.299

Bir rapor, on yıllardır en kötü kazanın önlenebileceğini, çünkü sinyal gecikmelerinin daha önce tespit edildiğini belirtti…

Hindistan Demiryolları Bakanlığı, geçen ay Odisha eyaletinde 293 kişinin ölümüne neden olan üçlü tren çarpışmasına yol açan bir sinyal hatasının, ölümcül olayla ilgili bir soruşturmadan elde edilen resmi bulguların ilk açıklamasında bulunduğunu söyledi. Raporda, 2022’de benzer bir başarısızlıktan sonra düzeltici önlemler alınmış olsaydı, trajedinin önlenebileceği sonucuna varıldı.

Parlamentonun üst kanadı Rajya Sabha’nın bir üyesi olan Dr. John Brittas’ın sorduğu sorulara yanıt olarak açıklanan demiryolu güvenliği komiseri tarafından hazırlanan rapor, yirmi yıldan uzun süredir ülkenin en kötü tren trajedisinin nedeni olarak sinyal bağlantılarına odaklandı. Bölgeden kurtarılan 41 ceset hala tanımlanamadı – 1000’den fazla yolcu yaralandı.

Raporda, Kalküta-Chennai Coromandel Express, Bengaluru-Howrah Superfast Express ve sabit bir mal treni arasında çarpışmaya yol açan bir elektrikli kaldırma bariyerinin değiştirilmesi sırasında sinyal devresi değişiklik gecikmeleri ve hataları ayrıntılı olarak belirtildi.

Bu ayın başlarında, ülkenin en büyük suç soruşturma ajansı olan Hindistan Merkez Soruşturma Bürosu (CBI), felakete yol açan aksaklıklara karıştıkları iddiasıyla üç Hindistan Demiryolları çalışanını tutukladı. Cinayet anlamına gelmeyen suçlu cinayet ve delillerin yok edilmesiyle suçlandılar. Sanıklar, CBI tutukluluk sürelerinin 15 Temmuz’da sona ermesinin ardından adli gözaltında tutuluyor ve davanın bir sonraki duruşması 27 Temmuz’da görülecek.

Sonda, 16 Mayıs 2022’de Batı Bengal’deki Bankranayabaz istasyonunda yanlış kablolama ve kablo arızası nedeniyle meydana gelen benzer bir sinyal hatasına da ışık tuttu. CRS raporu, geçen yılki olaydan sonra düzeltici önlemler alınmış olsaydı, Balasore trajedisinin önlenebileceğini söyledi.

Hindistan’ın ana muhalefet partisi Kongre, raporun bulgularının yayınlanmasının ardından Başbakan Narendra Modi hükümetine saldırdı. Parti, Modi yönetiminin demiryolu güvenliğinin temel konularında “tamamen uzlaştığını” ve bu “insan hatasının” yönetimin ve siyasi önderliğin başarısızlığını ortaya koyduğunu iddia etti.

Trajedi sonrasında Hindistan Demiryolları’nda üst düzey yetkililer, özellikle de görevinden alınan Güneydoğu Demiryolları (SER) Genel Müdürü Archana Joshi görevden alındı ve halefi olarak Anil Kumar Mishra atandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.