Dolar 32,3533
Euro 34,7846
Altın 2.393,80
BİST 10.260,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 20°C

‘Hizmete Hazırım’ – Kamala Harris

‘Hizmete Hazırım’ – Kamala Harris
12 Şubat 2024 21:59
3.582

Başkan yardımcısı, ABD Başkanı Joe Biden’ın göreve uygun görülmemesi halinde devreye girmeye istekli

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, ilerlemiş yaşı ve belirgin hafıza sorunlarıyla ilgili artan endişeler arasında Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, gerekirse Başkan Joe Biden’ın yerine geçmeye hazır olduğunu söyledi.

Harris’in açıklamaları ilk olarak WSJ tarafından Pazartesi günü, Başkan Yardımcısı’nın Air Force Two’daki bir uçuş sırasında gazeteye yaptığı açıklamalardan bir hafta sonra bildirildi. Harris’e Biden’ın hafızasıyla ilgili endişelerin, halkı hizmet etmeye hazır olduğuna ikna etmesi gerektiği anlamına gelip gelmediği soruldu.

“Hizmet etmeye hazırım. Bu konuda hiçbir şüphe yok” diyen Harris, seçmenleri herhangi bir konuda ikna etmesi gerektiği yönündeki iddiaları da cesurca geçiştirdi. Onu işini yaparken gören herkes, “liderlik etme kapasitemin tamamen farkında olarak uzaklaşıyor” dedi.

Harris, liderlik becerileri konusunda kendine güvenmesine rağmen, düşen onay oranları göz önüne alındığında bazı seçmenleri ikna etmesi gerekebilir.

NBC tarafından yapılan yeni bir ankete göre, kayıtlı seçmenlerin %53’ünün olumsuz görüş bildirdiği Başkan Yardımcısı’nın oy oranı yeni bir dip seviyeye ulaştı. Kendisi hakkında böyle düşünenlerin büyük bir çoğunluğu – anket sırasında görüşülen tüm katılımcıların yaklaşık %42’si – aslında Başkan Yardımcısı hakkında “çok olumsuz” olduklarını söyledi. Aynı zamanda, sadece %28’lik bir kesim Harris hakkında olumlu görüş bildirmiştir.

Harris’in açıklamaları, kamuoyuna yeni duyurulmasına rağmen, ABD özel danışmanı Robert Hur’un Biden’ın gizli belgeleri ele almasıyla ilgili hazırladığı ve başkanın sağlığıyla ilgili endişeleri daha da arttıran bomba gibi bir raporun öncesinde geldi. Hur raporu Biden’ı “hafızası zayıf yaşlı bir adam” olarak tanımladı ve başkanın kamuoyu önünde “azalmış yetiler” sergilediğini kaydetti.

Bu değerlendirme ABD yönetiminden sert bir yalanlamaya yol açtı ve Biden olağanüstü bir basın toplantısı düzenleyerek kamuoyunu hafızasının yerinde olduğuna ikna etti ve aksi yöndeki iddiaları öfkeyle reddetti. Ancak etkinlik sırasında Başkan, Gazze’deki durumu tartışırken Mısırlı mevkidaşı Abdülfettah el-Sisi’ye yanlışlıkla Meksika lideri demeyi başardı.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.