Dolar 32,5775
Euro 34,7903
Altın 2.501,90
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 29°C

IBM Toplu İşten Çıkarmaları Açıklıyor

IBM Toplu İşten Çıkarmaları Açıklıyor
26 Ocak 2023 19:48
92

Şirket, hamlesinin işindeki bir zayıflık işaretinden ziyade varlık satışlarının bir sonucu olduğunu söylüyor…

IBM Corporation, küresel işgücünün bir kısmını azaltacağını söyleyerek teknoloji devlerinin işten çıkarma dalgasına katıldı. Şirket, hareketi esas olarak daha önceki varlık satışlarının bir sonucu olarak nitelendirdi.

Duyuru, şirketin dünya çapında 3.900 kişiyi veya çalışanlarının yaklaşık %1,5’ini işten çıkaracağını açıkladığı Çarşamba günü bir konferans görüşmesi sırasında geldi.

IBM, işten çıkarmaların Kyndryl işinin ve yapay zeka birimi Watson Health’in bir parçasının daha önce duyurulan bölünme ve satışıyla ilgili olduğunu ve şirkete yaklaşık 300 milyon dolara mal olacağını açıkladı.

Kesintilerin tamamen iş birimlerinin yeniden yapılanmasıyla bağlantılı olduğunu söyleyen teknoloji firması, bunun “2022 performansına veya 2023 beklentilerine dayalı bir eylem olmadığını” da sözlerine ekledi. Finans Direktörü James Kavanaugh, şirketin “müşterilerle yüz yüze araştırma ve geliştirme için işe almaya hâlâ kararlı” olduğunu söyledi.

IBM hisseleri duyurunun ardından mesai sonrası işlemlerde %2 değer kaybetti.

Çarşamba günü şirket ayrıca karışık kazançlar bildirdi; gelir beklenenden biraz yüksek geldi, ancak işletme karı ve serbest nakit akışı öngörülenden düşük geldi. Dördüncü çeyrek geliri, tahmini 16,4 milyar doların üzerinde 16,7 milyar dolar olurken, 2022’deki nakit akışı, beklenenden yüksek işletme sermayesi ihtiyaçları nedeniyle 10 milyar dolar olan hedefin altında, 9,3 milyar dolar olarak gerçekleşti.

IBM, tahmininde, 2023 mali yılında serbest nakit akışının 10,5 milyar dolar olmasının beklendiğini ve gelirin orta tek haneli rakamlarda artacağını söyledi.

Haber, diğer büyük teknoloji şirketlerinin, küresel bir yavaşlamayla ilgili artan endişeler arasında dünya çapında iş gücünü küçülttüğü sırada geliyor. Geçen hafta Google’ın ana şirketi Alphabet ve Microsoft, diğer büyük teknoloji şirketleri Amazon, Meta Platforms ve Twitter’ın benzer hamlelerini takiben sırasıyla 12.000 ve 10.000 işçinin işten çıkarılacağını duyurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.