Dolar 32,5158
Euro 34,6976
Altın 2.489,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

İçişleri Bakanı Soylu Deprem Bölgesinde Son Durumu Aktardı!

İçişleri Bakanı Soylu Deprem Bölgesinde Son Durumu Aktardı!
7 Şubat 2023 20:23
162

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Kahramanmaraş’ta açıklamalarda bulunuyor. Bakan Soylu, “Bu depremdeki birinci önceliğimiz arama-kurtarmadır. Kendi ekiplerimiz dahil tüm kuruluşlar sahadadır. Sahada olmayan ekip yoktur” dedi. Bakan Soylu deprem bölgesindeki yağma iddiasına ilişkin “1-2 münferit durum söz konusu. Onlar da tespit edildiler. Türkiye’de böyle bir durum yoktur. Bu olayları böyle bir durumda büyütmek bize karşı değil, vatandaşımıza karşı yanlıştır” ifadelerini kullandı.

Depremde can kaybı 3 bin 549’a, yaralı sayısı 22 bin 168’e yükseldi!

Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uzmanlar deprem için ‘dünyada örneği yok’ diyor. İlave vali ve kaymakamlar görevlendirdik. Her ilimizde bir bakanımız yürütülen felaketlere refakat ediyor. Hemen 100 milyar liralık kaynağı seferber ettik.” ifadelerini kullandı. 3 ay sürecek ve 10 ili kapsayacak olağan üstü hal ilan edildiğini duyuran Erdoğan, depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 549’a, yaralı sayısının ise 22 bin 168’e yükseldiğini açıkladı. 8 binden fazla vatandaş ise enkazdan kurtarıldı.

MSB’den açıklama! Komandolar deprem bölgesinde!

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, komandoların deprem bölgesinde arama-kurtarma faaliyetlerine verdiği desteğe ilişkin bilgiler aktarıldı. Hatay, Malatya, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde arama-kurtarma çalışmaları için Doğal Afet Kurtarma Taburları görevlendirildi. Bunların yanı sıra Malatya’da arama-kurtarma çalışmalarına iki binin üzerinde personelle destek sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri, kentte çadır kurma çalışmalarına başladı. Komandolar arama ve kurtarma çalışmaları için Malatya ve Kahramanmaraş’a gönderilirken Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da Mehmetçik tarafından halka sıcak yemek, su ve kumanya dağıtılıyor. Öte yandan Kıbrıs’ta görevli Doğal Afet Yardım Takımı da Gaziantep’teki arama-kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Ayrıca arama-kurtarma çalışmalarına katkı sağlayacak olan maden işçilerini, Hava Kuvvetlerine ait uçakla Adıyaman’a ulaştırdı.

10 ilde 3 ay boyunca OHAL ilan edildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “10 ilimizi, genel hayata etkili afet bölgesi ilan ediyoruz. Arama-kurtarma faaliyetlerinin ve sonrasındaki çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için, Olağanüstü Hal ilan etme kararı aldık. Karar 3 ay sürecek” dedi.

Doğal afet sonrası nasıl ve nereden yardım edebilirim?

Kahramanmaraş’ta ve Gaziantep’te meydana gelen depremlerin ardından zarar gören illerin belediyelerine gıda yardımında bulunabilir, ısınma ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması adına çadır, battaniye, ısıtıcı gibi malzemeler doğal afet bölgelerine gönderilebilir. Belediyelerin yanı sıra AFAD ve Kızılay gibi Sosyal Yardım Kuruluşları afet sonrası yardım kampanyaları düzenlemektedir. Türk Kızılay aracılığıyla afetzede insanlara destek olmak için; tüm GSM operatörleri üzerinden “AFET” yazıp 2868’e (15₺) gönderebilir, AFAD aracılığyla destek olmak için “DEPREM” yazarak 1866’ya SMS (20₺) gönderebilirsiniz.

Deprem nedeniyle 7 günlük milli yas ilan edildi!

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremler nedeniyle 7 gün süreyle milli yas ilan edilmesinin ardından Türkiye’de bayraklar yarıya indirildi.

Bakanlık ‘fırsatçılar’ için inceleme başlattı!

Ticaret Bakanlığı, depremin yarattığı koşulları fırsat bilerek battaniye başta olmak üzere hayati önem taşıyan eşyaların fiyatlarının fahiş artırılmasına ilişkin inceleme başlattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.