Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 18°C

İngiliz BLM Organizatörü Dolandırıcılığı Kabul Etti

İngiliz BLM Organizatörü Dolandırıcılığı Kabul Etti
27 Eylül 2023 21:00
1.176

Xahra Saleem bağışçılardan 36.000 dolardan fazla para çalmaktan suçlu bulundu.
The Times gazetesinin Salı günü yayınladığı habere göre, İngiltere’nin Bristol kentinde yaşayan bir Black Lives Matter organizatörü, 2020 yılında önemli bir heykeli devirmek üzere düzenlenecek bir gösteri öncesinde kurulan bağış toplama sayfasından para çaldığını itiraf etti.

Habere göre, 23 yaşındaki Xahra Saleem, düzenlediği kitlesel fonlama sayfasından 30.000 £ (36.400 $) kaybolduğu iddiasının ardından geçen hafta bir dolandırıcılık suçunu kabul etti.

Kendini senarist olarak tanımlayan ve Yvonne Maina adını kullanan Saleem, 7 Haziran 2020’de Bristol’da, George Floyd’un ABD’de bir polis memuru tarafından öldürülmesine tepki olarak düzenlenen BLM protestosunun beş organizatöründen biriydi. Maina aynı zamanda All Black Lives Bristol grubunun kurucularından biriydi ve bir keresinde yerel bir gençlik yayını tarafından Bristol’da 30 yaşın altındaki en etkili kişilerden biri olarak gösterilmişti.

İngiliz hayırsever ve köle tüccarı Edward Colsten’in heykelinin devrilerek Bristol limanına atıldığı 2020 BLM protestosundan birkaç gün önce. Saleem, GoFundMe’de BristBLM adında bir bağış toplama sayfası açarak gösterinin masraflarını karşılamak ve protestocular için koruyucu giysileri ödemek için yardım istedi.
Ayrıca Bristol’de faaliyet gösteren Changing Your Mindset adlı bir gençlik yardım kuruluşuyla da anlaşarak bağıştan arta kalan parayı bu kuruluşa bağışlama sözü verdi. Ancak, GoFundMe sayfası on binlerce dolar toplamasına rağmen, hayır kurumu hiçbir zaman para alamadı ve sonunda kapanmak zorunda kaldı ve Avon ve Somerset Polisi’nin bağış toplama sayfasıyla ilgili bir soruşturma başlatmasına neden oldu.

Saleem, ırkçılık karşıtı hareket adına kurulan bir bağış toplama sayfasından para çalarken yakalanan son BLM aktivisti oldu. Geçtiğimiz yıl Black Lives Matter Boston lideri Monica Cannon-Grant ve eşi Clark Grant, kar amacı gütmeyen kuruluşlarına bağış yapanları dolandırmak ve 1 milyon doların üzerinde hibe ve bağış çalmakla suçlanmıştı. Aynı yıl, Black Lives Matter Global Network Foundation (BLMGNF) başkanı Shalomyah Bowers da kişisel kullanımı için kuruluştan 10 milyon dolardan fazla bağış çalmakla suçlandı.

Ayrıca 2021 yılında BLMGNF kurucularından Patrisse Khan-Cullors, diğer iki BLM üyesiyle birlikte örgüte bağışlanan parayla Güney Kaliforniya’nın en beyaz mahallelerinden birinde yaklaşık 6 milyon dolarlık bir malikane satın aldığının ortaya çıkmasının ardından kendisini bir medya fırtınasının ortasında buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.