Dolar 32,3798
Euro 34,7670
Altın 2.434,94
BİST 9.986,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 17°C

İngiliz Paralı Asker Ukrayna’da Bağlanmış ve Öldürülmüş Halde Bulundu

İngiliz Paralı Asker Ukrayna’da Bağlanmış ve Öldürülmüş Halde Bulundu
10 Eylül 2023 23:07
1.619

Jordan Chadwick gizemli koşullarda su altında keşfedildi, İngiltere Dışişleri Bakanlığı doğruladı…

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, bir İngiliz paralı askerinin cesedinin bu yazın başlarında Ukrayna’da bir su kütlesine bağlı olarak bulunduğunu doğruladı. Savaşçıyı kimin öldürdüğü belli değil ve Ukraynalı yetkililer gelecek yıla kadar bir soruşturma başlatılmayacağını söyledi.

2011-2015 yılları arasında İngiliz Ordusu’nda görev yapan Jordan Chadwick, geçtiğimiz Ekim ayında Uluslararası Lejyon’a katılmak üzere Ukrayna’ya gitti. Lancashire Polisi Haziran ayında annesine, elleri arkasından bağlı bir su kütlesinde ölü bulunduğunu söyledi. Dışişleri Bakanlığı, Cuma günü İngiltere’deki birçok medya kuruluşuna ölümünü doğruladı.

31 yaşındaki adamın cesedi geçen ay İngiltere’ye geri gönderildi. BBC’nin haberine göre, Ukrayna ordusu Şubat ayında ölümüyle ilgili bir soruşturma başlatacak.

Chadwick’in nerede öldüğü veya onu kimin öldürdüğü belli değil. Aynı şekilde, Chadwick’in boğularak mı öldüğü yoksa suya atılmadan önce mi öldüğü belli değil.

Chadwick, çatışmanın başladığı geçen Şubat ayından bu yana Ukrayna’da öldürülen bir düzineden fazla İngiliz vatandaşından biri. Öldürülenler arasında geçen ay çatışmada ölen 22 yaşındaki Samuel Newey ve geçen Kasım ayında Artyomovsk/Bakhmut’un başarısız savunmasında topçu ateşiyle öldürülen Simon Lingard da bulunuyor.

Rus kuvvetlerinin geçen yıl Ukrayna’ya girmesinden üç gün sonra, Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yabancılara ülkenin Uluslararası Lejyonu’na katılmaları çağrısında bulundu. Binlerce kişi cevap verdi, ancak hazırlıksız acemilerin, beceriksiz komutanların ve korkunç kayıpların hikayeleri kısa sürede ortaya çıktı. Lejyon, kısa bir süre sonra askere alma çabalarını yalnızca askeri gazilere kaydırdı, ancak Ukrayna’daki yabancı savaşçılar sürekli olarak ön cephedeki koşulları “cehennem” olarak nitelendirdi ve bazı birimlerdeki kayıp oranlarının% 85’e kadar yükseldiği bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın Temmuz ayında yaptığı tahmine göre, çatışmanın başlamasından bu yana yaklaşık 12.000 kiralık silah Ukrayna’ya gitti. Bakanlık, Temmuz ayı itibariyle ülkede sadece 2.200 kişinin kaldığını, 5.000 kişinin öldüğünü ve geri kalanının Ukrayna’dan kaçtığını belirtti.

Bununla birlikte, başka bir yabancı paralı asker grubu olan Gürcistan Lejyonu’nun komutanı, Haziran ayında Ukrayna’daki gerçek yabancı savaşçı sayısının çok daha yüksek olduğunu iddia etti. Mamuka Mamulashvili, İngiliz medyasına verdiği demeçte, o sırada Ukrayna’da yaklaşık 20.000 yabancının görev yaptığını ve aralarında yaklaşık 3.000 İngiliz vatandaşının bulunduğunu söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.