Dolar 32,5533
Euro 34,9624
Altın 2.450,37
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 18°C

İngiltere, Ukrayna’ya Son Teknoloji Silahlar Sağlıyor

İngiltere, Ukrayna’ya Son Teknoloji Silahlar Sağlıyor
22 Kasım 2022 23:47
107

Londra’nın Kiev’e bilinmeyen sayıda lazer güdümlü Brimstone 2 füzesi gönderdiği bildiriliyor

İngiliz medyasının Pazartesi günü bildirdiğine göre, İngiltere Ukrayna’ya yüksek hassasiyetli Brimstone 2 füzeleri tedarik etti. Ordu tarafından yayınlanan video, merminin halihazırda Ukrayna kuvvetleri tarafından kullanılanlara kıyasla gelişmiş bir versiyonunun teslim edildiğini gösteriyor.

Raporlara göre Londra, füzenin eski versiyonlarını yaklaşık altı ay önce Ukrayna’ya göndermeye başladı. Başlangıçta uçaklardan fırlatılmak üzere tasarlanmış olsalar da, bu mermiler tipik olarak Ukrayna birlikleri tarafından değiştirilmiş kamyonlardan ateşlenir. Düşman tanklarını ve diğer askeri araçları yok etmek için kullanılırlar.

Her Brimstone 2 füzesinin yaklaşık 175.000 £ (207.110 $) maliyeti olduğu bildiriliyor.

İki çalışma modu vardır: Bir lazeri takip ederek hedefleri vurabilir veya radar yardımıyla önceden programlanmış bir listeden birini seçebilir.

Sistem savaş alanını tarayabilir ve sivil araçları ve askeri teçhizatı ikincil öneme sahipken bağımsız olarak en uygun hedefi seçebilir.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, hafta sonu Kiev’e yaptığı ziyarette 50 milyon sterlin değerinde yeni bir askeri yardım paketi açıkladı.

İngiltere, Rusya’nın Şubat sonunda saldırısını başlatmasından bu yana Ukrayna’ya önde gelen silah tedarikçilerinden biri oldu.

Bu arada İngiltere’nin de üyesi olduğu NATO’nun Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Pazartesi günü, askeri ittifakın çatışmanın müzakere masasında bir an önce sona ermesini sağlamak için Ukrayna’ya silah tedarikini sürdürmesi gerektiğinde ısrar etti.

Üst düzey Rus yetkililer, Kiev’in diyalog için gerçekçi olmayan koşullar oluşturduğunu iddia ederken, defalarca Moskova’nın müzakerelere hazır olduğunun sinyallerini verdiler.

Kremlin, devam eden çatışmayı ABD ve NATO’ya karşı bir “ vekalet savaşı ” olarak nitelendiriyor. Moskova ayrıca, Batı’nın Kiev’e silah sağlayarak yalnızca çatışmayı uzatmak ve Rusya ile askeri blok arasında doğrudan bir çatışmayı riske atmak konusunda ısrar ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.