Dolar 32,5523
Euro 34,8893
Altın 2.430,57
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 21°C
Cum 17°C
Cts 19°C

İnsan Ticaretinin Dokunmadığı Ülke Yok

İnsan Ticaretinin Dokunmadığı Ülke Yok
9 Ekim 2022 18:47
118

Munni 14 yaşında evlendi, ancak kocası hamile kaldığında ayrıldıktan sonra, Bangladeşli kız, ona iş bulmayı teklif eden bir adam tarafından bir geneleve satıldı.

Life Haber Ajansı

Dünyadaki her ülke, mağdurların çıkış noktası, geçiş ülkesi veya varış noktası olsun, insan kaçakçılığından etkilenmektedir. Kadın ve kız ticareti yapanların büyük çoğunluğu bunu cinsel sömürü amacıyla yapmaktadır.

Burada, Romanya’nın kuzeyindeki bir otobüsle Sighetu Marmației sınır kapısından çıkarken görülen 11 yaşındaki Anastasia gibi yerinden edilmiş kızlar özellikle risk altında.

BM Çocuklara Yardım Fonu’na ( UNICEF ) göre, yerinden edilmiş kadınlar ve kızlar, çatışmanın sorunu daha da kötüleştirdiğine dikkat çekiyor.

image770x420cropped 1 Life Haber Ajansı

UNICEF , Gabon’un Devlete ait, zor durumdaki ve risk altındaki çocuklara yönelik merkezinde , insan ticareti ve yasadışı göçün en genç mağdurlarını desteklemektedir.

Çatışma çocukları evlerini terk etmeye zorladığında, yaralanma, ölüm ve insan ticaretine maruz kalma veya çocuk işçiliğine zorlanma olasılığı riskine girerler – zorla çalıştırma için kaçırılanların yüzde 30’u kadındır.

image770x420cropped 2 Life Haber Ajansı

18 yaşındaki UNICEF muhabiri Rifa, çocuk yaşta evlilikten insan ticaretine kadar, Bangladeş’teki Cox’s Bazar mülteci kampında kızların karşı karşıya olduğu tehlikeler hakkında farkındalığı artırmak için bir bilgisayar tableti kullanıyor.

İnsan tacirleri, mağdurları işe almak, sömürmek ve kontrol etmek için kullanılan dijital platformlarla artık siber uzayda büyük bir varlığa sahip; potansiyel müşterilere ulaşmak; ve internetin hızından, maliyet etkinliğinden ve anonimliğinden yararlanarak suç gelirlerini gizleyin.

image770x420cropped 3 Life Haber Ajansı

Honduras’ın Yoro kentinde okuldan eve yürürken ortadaki 13 yaşındaki kız çocuğu yakalandı, bir minibüse atıldı, dövüldü, tecavüze uğradı ve bir saat sonra serbest bırakıldı.

UNICEF’e göre toplumsal şiddetin, özellikle suç çetelerinin cezasız kalabildiği mahallelerde, çocukların okulda kalma becerisi üzerinde derin bir etkisi var ve bu da infazlara, hareket kısıtlamalarına ve ölüm tehditlerine yol açıyor.

image770x420cropped 4 Life Haber Ajansı

UNICEF , Nijer’de hareket halindeki ve insan tacirlerinin tehdidi altındaki çocuklara bakmak için çalışarak aile izleme ve yeniden birleştirme hizmetleri, geçici bakım ve psikososyal destek sunuyor.

Binlerce göçmen çocuk, kaçırılma, cinsel sömürü ve ayrımcılık tehdidiyle karşı karşıya kaldıkları tehlikeli yolculuklardan sonra ülkelerine geri gönderildi. Sınırların kapatılması ve diğer COVID-19 sınırlama önlemleri, savunmasız grupları daha da risk altında hale getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.