Dolar 32,3712
Euro 34,7821
Altın 2.439,61
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C

iOS 17 Sürümü: Apple’ın Büyük Güncellemeleri Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

iOS 17 Sürümü: Apple’ın Büyük Güncellemeleri Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
18 Eylül 2023 23:14
2.857

Apple’ın mobil cihazlarına yeni özellikler getiren iPhone yükseltmesine watchOS 10 ve iPadOS 17 de katıldı…

Apple Pazartesi günü iPhone, iPad ve akıllı saati için yazılım güncellemeleri yayınlayarak uyumlu cihazlara yeni özellikler ve tasarımlar eklemeyi planlıyor.

Şirketin Haziran ayındaki geliştirici konferansında duyurulan iOS 17, iPadOS 17 ve watchOS 10, küfür etmenizi sağlayan otomatik düzeltme özelliğine sahip çok daha gelişmiş bir klavye, yeni bekleme modları, kişi posterleri, daha fazla özelleştirme ve Apple Watch’un arayüzünde lansmandan bu yana yapılan en büyük revizyonu içeriyor.

Güncellemeler hakkında bilmeniz gereken her şey burada.

Güncellemeleri ne zaman edinebilirim?
iOS, iPadOS ve watchOS güncellemelerinin indirilmesi genellikle İngiltere saatiyle akşam 6’da (New York saatiyle öğlen 1’de; Sidney saatiyle sabah 3’te) başlıyor. Diğer üreticilerin aksine, uygun olan tüm Apple aygıtları güncellemeyi kademeli olarak değil, yayınlanır yayınlanmaz indirip yükleyebilecek.

Hangi cihazlar güncellemeyi alabilir?
2018 iPhone XS veya sonraki modellere sahip tüm Apple akıllı telefonlar iOS 17’yi yükleyebilir. 2017 iPad Pro 10,5 inç veya 2018 iPad (6. nesil) ve üzeri tüm tabletler iPadOS 17’yi yükleyebilir. 2018 Series 4 veya daha yeni tüm Apple Watch’lar watchOS 10’u yükleyebilir.

Nasıl edinebilirim?
iPhone veya iPad’de Ayarlar uygulamasını açın ve Genel > Yazılım Güncelleme bölümüne gidin. İndirmek için varsa Yükle’ye dokunun, doğrulayın ve ardından yüklemek için yeniden başlatın. Güncellemeyi Mac’ten veya Windows bilgisayarınızdaki iTunes’dan da yükleyebilirsiniz.

WatchOS 10 için öncelikle iOS 17 çalıştıran bir iPhone XS veya sonraki bir modeline ihtiyacınız vardır. Ardından telefonunuzdaki Watch uygulamasını açın ve yüklemeyi başlatmak için Genel > Yazılım Güncelleme’ye gidin. Güncellemeyi tamamlamak için saati şarj cihazına takmanız gerekecektir.

Ne kadara mal olacak?
Güncellemeler Apple tarafından ücretsiz olarak sunulur. Güncelleme için ödeme yapmanız istenirse bu muhtemelen bir dolandırıcılıktır.

iPhone – iOS 17
Geliştirilmiş klavye otomatik düzeltme
Apple’ın klavyesi nihayet manuel düzeltmelerinizden öğrenerek küfür etmenize izin veriyor, bu da yazım hatalarını çöp kutusuna gönderecek. Yanlış yaptığınızda altı çizili kelimelere dokunarak düzeltilmiş metni geri alabilirsiniz. Klavye artık Google’ın Gmail’i ve diğerlerine benzer şekilde siz yazarken tüm cümleleri tahmin edip tamamlayabiliyor.

APPL Life Haber Ajansı

İletişim posterleri, video mesajları ve canlı sesli posta
Kişi posterleri, fotoğrafınızı, metninizi ve özelleştirilebilir renkleri içeriyor ve siz aradığınızda alıcıların telefonlarında ve Kişiler uygulamalarında görünüyor; böylece insanlarla bağlantı kurarken nasıl görüneceğinizi seçebiliyorsunuz.

NameDrop ile kişi bilgilerinizi başka bir iPhone veya Apple Watch’u yakınınızda tutarak ve ne göndereceğinizi seçerek paylaşabilirsiniz. Aynı yakınlık süreci diğer AirDrop dosya paylaşım etkileşimleri için de geçerli.

Başlangıçta yalnızca ABD ve Kanada’da kullanılabilen Telefon uygulaması artık sesli posta mesajlarını gerçek zamanlı olarak otomatik olarak yazıya dökebiliyor; böylece telefonu açmadan önce kimin aradığını ve ne hakkında olduğunu görebiliyorsunuz.

FaceTime ile arayanlar artık aradıkları kişi müsait değilse görüntülü sesli mesaj bırakabiliyorlar. Bir Apple TV kutusu ve iPhone ya da iPad’deki kamera kullanılarak TV’de de görüntülü arama yapılabilirken, yükselen balonlar da dahil olmak üzere animasyonlu tepkiler başparmak yukarı gibi el hareketleriyle tetiklenebiliyor.

Bekleme modu, yalnızca Siri ve çevrimdışı Apple Haritalar

APPL 1 Life Haber Ajansı

Yeni bekleme modu, şarj olurken yatay moddayken iPhone’u küçük bir akıllı ekrana dönüştürebilir ve Siri etkileşimleri de dahil olmak üzere saati, widget’ları, fotoğrafları ve diğer bilgileri bir bakışta gösterebilir. Yeni bir seçenek, Apple’ın sesli asistanını çağırırken “hey Siri “den “hey “i kaldırıyor ve artık her seferinde Siri demek zorunda kalmadan art arda gelen istekleri yerine getirebiliyor.

Apple Haritalar uygulamasında, yol tarifleri, çalışma saatleri ve diğer bilgiler dahil olmak üzere bir haritanın alanlarını çevrimdışı erişim için kaydedebilirsiniz, bu da Google Haritalar’da uzun süredir devam eden bir özelliği yansıtıyor. Apple’ın Safari tarayıcısı artık profillere sahip ve Chrome ve Firefox gibi rakiplerini yakalıyor. Bu profiller farklı yer imlerine, tercihlere, sitelere ve çerezlere sahip olmanızı sağlıyor; örneğin bir tanesi iş için, diğeri ev için.

Giriş Yapın

Check In, konumunuzu arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşmanızı sağlayan yeni bir güvenlik özelliğidir. Sistem eve ne zaman geldiğinizi otomatik olarak algılar ve onlara haber verir. Geç kaldığınızı görürse, yardım edebilmeleri için konumunuz ve pil ömrünüz gibi iletişim bilgilerinizi gönderebiliyor.

iPad – iPadOS 17
Apple’ın tabletleri, iOS 17’deki yeni özelliklerin çoğuna ve sadece daha büyük ekranlar için birkaç eklemeye sahip.

Widget’lar ile kilit ekranınızı özelleştirin

APPLE 1 Life Haber Ajansı

Apple geçen yıl iOS 16 ile iPhone kilit ekranına kapsamlı bir özelleştirme ekledi ve şimdi iPad de aynı şeyi yapıyor. Kullanıcılar widget ekleyebiliyor, animasyonlu duvar kağıtları kullanabiliyor, yazı tipini ve diğer seçenekleri değiştirebiliyor ve uçuş takibi ve diğer gerçek zamanlı etkinlikler gibi canlı etkinlikler artık kilit ekranında görüntülenebiliyor.

Sağlık uygulaması şimdi iPad’de

APPLE 2 Life Haber Ajansı

Apple’ın uzun süredir devam eden Sağlık uygulaması artık iPad’de; uyku takibi, aktivite ve kendi ve üçüncü taraf uygulamalarından gelen diğer bilgiler gibi verileri görüntüleyebiliyorsunuz. Tablet boyutunda yeni bir arayüze sahip olan uygulama, verilerinizdeki eğilimleri görüntülemenin yanı sıra görme veya zihinsel sağlığınız gibi şeyleri takip etmek için de kullanılabiliyor.

Stage Manager çoklu görev geliştirmeleri

APPLE 3 Life Haber Ajansı

Çoklu görev yaparken, uygulama pencereleri iPadOS 16’daki gibi belirli yuvalara hapsedilmek yerine yeniden boyutlandırılabiliyor ve masaüstünde herhangi bir yere yerleştirilebiliyor. Tablete bağlı bir klavyeniz varsa, Shift tuşunu basılı tutup bir uygulama simgesine dokunarak veya tıklayarak o anki masaüstü alanınızda açabilirsiniz. Bu küçük güncellemeler iPad’i daha çok bir Mac ya da masaüstü bilgisayar gibi hissettiriyor.

Apple Watch – watchOS 10
WatchOS 10, iOS 17’deki NameDrop, kişi posterleri ve diğer bitler de dahil olmak üzere birçok yeni özelliği getiriyor. Ancak Apple, işletim sisteminin bazı bölümlerinin çalışma şeklini de değiştirdi.

Yeniden tasarlanan uygulamalar

APPLE 4 Life Haber Ajansı

Saatin yerleşik uygulamalarının çoğu, daha fazla renk ve animasyon ile yeniden tasarlandı ve kaydırmayı azaltmak için sayfa başına daha fazla bilgi eklendi. Örneğin, Hava Durumu uygulaması mevcut koşullar, sıcaklık, yağmur ihtimali ve diğer ölçümler arasında geçiş yapmak için ekrana dokunmanızı sağlarken, Aktivite, Kalp Atış Hızı ve Uyku uygulamaları günlük ilerlemenizin daha büyük ve daha iyi grafiklerine sahip.

Widget’lar artık önde ve merkezde

APPLE 5 Life Haber Ajansı

Widget’lara artık kaydırarak ya da alttan yukarı kaydırarak doğrudan saat kadranından erişilebiliyor. Widget’lar günün saatine, konumunuza ve saati nasıl kullandığınıza göre dinamik olarak güncelleniyor, böylece en son bilgiler ilk olarak görüntüleniyor, ancak widget’ları özelleştirebilir ve en önemlilerini sabitleyebilirsiniz.

Widget’ları yerleştirmek için iki temel özelliğin elden geçirilmesi gerekti. Ayarları değiştirebileceğiniz kontrol merkezine ulaşmak için artık alttan yukarı kaydırmak yerine yan düğmeye basıyorsunuz. Dijital kurma koluna çift tıklamak artık önceki watchOS sürümlerindeki son kullanılan uygulamaların bulunduğu dock’u getiriyor. Saat kadranınızı değiştirmek için artık sadece sola veya sağa kaydıramazsınız, önce kadrana basılı tutmanız gerekir.

Snoopy, Woodstock, Palette ve diğer yeni saat kadranları

APPLE 6 Life Haber Ajansı

Aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç yeni saat kadranı var. Palette kadran, analog ibrelerin arkasında üst üste binen üç katmanla gün boyunca renk değiştiriyor. Snoopy ve Woodstock kadranı, itibari karakterlerin hareketlerinize, hava durumuna ve günün saatine eğlenceli şekillerde tepki vermesini sağlıyor. Güneş kadranının artık analog bir versiyonu var ve yeni bir animasyonlu Nike Globe kadranı bulunuyor.

Watch Ultra ayrıca, ekranın çerçevesine bilgi ekleyen ve ilk kez ekranda yedi adede kadar komplikasyon görüntüleyebilen yeni, daha yoğun bilgi içeren Modular Ultra yüze sahip.

Bisiklet gücü ve Bluetooth aksesuarları

APPLE 7 Life Haber Ajansı

Workouts uygulaması artık pedal gücü ölçerler gibi Bluetooth bisiklet aksesuarlarına bağlanarak kadans, hız, güç ve güç bölgeleri gibi ölçümleri görüntüleyip kaydedebiliyor. Saat ayrıca iPhone’unuza bağlanarak canlı bisiklet verilerini telefonunuzun ekranında görüntüleyebiliyor ve gidonunuza takıldığında bir bisiklet bilgisayarı yerine geçebiliyor.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.